Проблемите продължават да се трупат за Новак Джокович заради отказа

...
Проблемите продължават да се трупат за Новак Джокович заради отказа
Коментари Харесай

Антиваксърът Джокович бе отсвирен и от Канада, пропуска пореден турнир

Проблемите не престават да се натрупат за Новак Джокович поради отхвърли да му да бъде имунизиран против COVID-19. Заради това сръбският тенисист не можа да вземе присъединяване на Australian Open, а всичко завърши с неговото депортиране от страната. Поради същата причина той пропусна шампионата в Индиън Уелс, а няма да взе участие и на този в Маями.

Докато Джокович на този стадий си е подсигурил наличието на шампионата в Белград, на Мастърс 1000 в Монте Карло и на Ролан Гарос (в последните два след смяната в наредбите във Франция, която анулира рестриктивните мерки и това ще разреши на сърбина да играе), други шампионати като Мастър 1000 в Канада също може да затворят вратите си за международния номер 1.

Директорът на Мастър 1000 в Канада Юджийн Лапиер призна в изявление за „ Le Journal de Montreal “, че Джокович на този стадий няма да може да вземе присъединяване в шампионата.

„ Не бързаме да удостоверяваме разпоредбите. Предполагаме, че ще бъдат направени промени, в случай че обстановката се усъвършенства или утежни. Ще забележим какво ще се случи. Към днешния ден за Новак Джокович би било невероятно да пристигна в Канада и да взе участие в шампионата, само че ще би трябвало да изчакаме “, разяснява Лапиер.

Директорът е оптимист за провеждането на шампионата. През 2020 година той бе анулиран поради пандемията от ковид, а през 2021 година потенциалът бе стеснен заради същата причина. През тази наподобява, че той ще може да се организира обикновено.

„ В момента всичко върви добре и наподобява, че ще възстановим шампионата обикновено. През 2020 година той беше анулиран. През 2021 година мачовете се играха единствено пред 1/3 от публиката. Ще се радваме да забележим още веднъж цялостните трибуни и публиката да реагира добре. Продажбата на билети става все по-голяма “, сподели Лапиер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР