Проблемите при производството на автомобили в Германия заради недостига на

...
Проблемите при производството на автомобили в Германия заради недостига на
Коментари Харесай

Заради недостиг на чипове: Трудни времена се задават за автомобилните производители в Германия

Проблемите при производството на коли в Германия поради дефицита на чипове ще продължат с години, макар че водещи производители на полупроводници възнамеряват да построят фабрики в страната. Това показва почитан управител в немската автомобилна компания „ Ауди “, представен от Ройтерс.

Германските компании в бранша на автомобилостроенето и електрониката изпитват усложнения при своята индустриална активност заради дефицита на чипове в международен мащаб. 

Политици и ръководители на корпорации премислят източниците на доставка и се пробват да лимитират зависимостта на своите страни и компании от незначителен брой производители на полупроводници от азиатски страни и Съединени американски щати, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Управляващите в Берлин обаче се пробват да привлекат водещите компании, които създават чипове по поръчка, като им оферират дотации в размер на милиарди евро. 

Производители като американската корпорация " Интел " и тайванската група Ти Ес Ем Си (TSMC - Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) оповестиха тази година, че възнамеряват да изградят фабрики в Германия.

Изграждането на тези фабрики ще отнеме години. Става дума за вложения в размер на милиарди долари, декларира пред вестник „ Аугсбургер алгемайне “ Ренате Вахенауер, която дава отговор за доставките в „ Ауди “. Компания е част от немския тръст „ Фолксваген “.

„ Компаниите биха могли да облекчат усложненията си, в случай че сведат до по-малък брой към осемте хиляди разнообразни типа чипове, които употребяват при производството на коли “, показва Вахенауер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР