Проблемите на територия Младост са проблеми на целия град, но

...
Проблемите на територия Младост са проблеми на целия град, но
Коментари Харесай

Нужни са ясни правила за строителството в София

Проблемите на територия " Младост " са проблеми на целия град, само че в този регион са най-изкристализирали поради обстановката и ръководството на региона и непрестанно се дискутират в асоциацията ни. Това сподели Георги Шопов, ръководител на УС на Националната асоциация на строителните бизнесмени, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Гостът разяснява позицията на бизнеса в проблема със арестуваната кметица в Младост.

" Инженер Ваклин е наш член от самото основаване на асоциацията. Тя е една компания на 20 години, одобрена в жилищното строителство в София, само че съответните дейности са негово персонално решение, като физическо лице и притежател на компания ". Така Шопов разяснява обстоятелството, че сигналът, провокирал задържането на кмета на община Младост, е подаден от Александър Ваклин, изп. шеф на компанията " Ваклин Груп ", член на асоциацията.

" Тези дейности не са обсъждани и не е взимано решение. Преди осем месеца подадохме сигнал до Прокуратурата за забавени решения в Район Младост. Имаше реакция от страна на Прокуратурата и съответни дейности. Преписките са придвижени, само че до каква степен са стигнали - не мога да кажа ".

Причината, само че не и същността за основаването на асоциацията, бе създалото се напрежение в регион Младост преди към две години, изясни гостът.

" Една от нашите цели е облекчение на административната тежест и основаване на ясни и елементарни правила, по които може да се работи. Но наш принцип е съответни проблеми на съответни обекти и компании да не се разясняват, тъй като по този начин ние ще се превърнем в една задруга и завера, а не в асоциация. Идеята на асоциацията е нещата да се гледат по-глобално и на база закони и наредби да се стремим към изчистване и оправяне на системата ".

Има ли други компании, членове на асоциацията, които са ощетени от дейностите на община Младост?
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР