Проблемите на футболния Лацио с най-крайните му фенове не са

...
Проблемите на футболния Лацио с най-крайните му фенове не са
Коментари Харесай

Да посетиш "Аушвиц"... или как "Лацио" ще се бори с антисемитизма сред феновете си

Проблемите на футболния " Лацио " с най-крайните му почитатели не са от през днешния ден и през вчерашния ден. След издигнатия през 1998 година в дербито с " Рома " афиш с надпис: " Аушвиц " е вашата страна, пещите са вашите домове ", през годините тифозите на " орлите " неколкократно са донасяли санкции на клуба поради расистки прояви.

Последното осъществяване, с което крайните ентусиасти привлякоха вниманието, беше разлепването на стикери, на които Ане Франк е облечена с фланелка на " Рома ". Те бяха залепени на " Олимпико " след мача с " Каляри " по стъкла на трибуната, където обичайно стоят ентусиастите на " вълците ".

Президентът на " Лацио " Клаудио Лотито даде да се разбере, че не приема това държание. И уточни ограниченията, с които счита да пребори антисемитските настроения измежду крайните почитатели.

Questa non è una curva, questo non è calcio, questo non è sport. Fuori gli antisemiti dagli stadi. pic.twitter.com/Q1uJnDQ7Cl
— Ruth Dureghello (@dureghello) October 23, 2017

Той посети синагога в Рим дружно с двама от футболистите - Фелипе Андерсон и Уолас. " Днес сме тук, с цел да засвидетелстваме още един път цялостното си разграничение от всички форми на расизъм и антисемитизъм. Обявявам, че " Лацио " ще стартира самодейност, включваща 200 почитатели на тима - всяка година ще организираме визити на концентрационния лагер " Аушвиц ", с цел да увеличим познанията по тематиката измежду младите ", сподели Лотито.

" Не може да се заиграваме с тези обстоятелства. Осъждаме всякаква форма на расизъм. " Лацио " ще стартира тази самодейност ", добави той.

Президентът на " Лацио " се разгласи за стягане на ограниченията по стадионите и сподели, че клубът ще спомага изцяло за различаване на провинилите се по време на мачове.

Италианската федерация разгласи, че преди мачовете от кръга тази седмица ще бъде четен къс фрагмент от дневника на Ане Франк.

" Това не са почитатели, това не е футбол, това не е спорт. Вън антисемитите от стадионите ", написа Рут Дурегело, която е ръководител на еврейската общественост в Рим, в " Туитър ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР