Проблемите на Ферари в последните седмици се дължат на натискане

...
Проблемите на Ферари в последните седмици се дължат на натискане
Коментари Харесай

"Ферари" плаща цената за сериозното си развитие през 2017 г., смята шефът на "Мерцедес"

Проблемите на " Ферари " в последните седмици се дължат на " натискане до лимите ", с цел да развият болида си, счита шефът на главния съперник на италианците " Мерцедес " Тото Волф. Австриецът изясни пред " Аутоспорт ", че Скудерията е направила голяма крачка в развиването си през 2017 година, с цел да настигне " Мерцедес ".

Сезонът се обърна нагоре с краката след лятната пауза и по-специално в азиатските стартове. В Сингапур Себастиан Фетел катастрофира и не приключи, а в Малайзия имаше проблеми с мотора, които го принудиха да започва от опашката на колоната. В последното съревнование в Япония, германецът отпадна още в четвъртата обиколка.

" В този спорт такива неща се случват, само че най-често те се случват, когато си на лимита на своите благоприятни условия. " Ферари " направиха една доста огромна крачка, преди година те не можеха да завоюват съревнование, а в този момент водеха през половината сезон и на някои писти бяха доста по-добри от нас ", сподели Волф.

Той не съжалява, нито има терзания, че преднината на Люис Хамилтън от 59 точки значително се натрупа от техническите проблеми на Фетел. Според Волф " Мерцедес " е напред както при водачите, по този начин и при конструкторите, тъй като демонстрира неизменност.

" Титлата се печели, когато имаш най-бързата кола, най-бързият водач и най-солидно показване. Разбира се и ние имахме компликации в предишното с надеждността, както и " Ферари ". Както знаете, максимата гласи, че " с цел да завършиш първи, първо би трябвало да завършиш ", тъй че за мен това е основното. " Ферари " заслужават похвали, те откриха метод да са бързи и в този момент се нуждаят от надеждност и неизменност ", сподели още Волф.

До края на сезона във Формула 1 остават още четири старта. На 22 октомври е надпреварата в Съединени американски щати, а седмица по-късно това в Мексико. През номеври са стартовете в Бразилия и Абу Даби.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (131)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР