Проблеми за медиците в наш град, които протестират.Медицински специалисти в

...
Проблеми за медиците в наш град, които протестират.Медицински специалисти в
Коментари Харесай

Шефовете на добричката болница заведоха искове срещу стачкуващите медици

Проблеми за медиците в наш град, които стачкуват.

Медицински експерти в Добрич стачкуват за по-високи хонорари от близо месец. Ръководството на болничното заведение предяви искове в съда против всички участващи в стачката, с претекста, че митингът им е е противозаконен, заяви Нова телевизия.

Част от медицинските сестри там описват, че са били принуждавани за подписват заявки, че няма да стачкуват, с цел да бъдат оттеглени исковете.

850 лева е заплатата на сестра в родилното поделение на лечебното заведение, която поема 12-часови наряди.  “Работата е доста тежка и виновна ”, споделя дамата, която е чиновник в болничното заведение към този момент 46 години, а в сряда получава и призовка. “Изпитах такава болежка, че трудът, който толкоз години съм дала, стигна до там да бъда призована в съда ”, споделя дамата, написа

“За всички в болничното заведение е шокиращо, че сме дали делници и празници от живота си, а сме призовани в съда, че желаеме обикновени човешки права ”, споделя друга здравна сестра.

Подадените искове са 136. Делото към този момент влезе в съда, само че беше отсрочено, защото двама от ищците са нередовно призовани. Междувременно отказалите се от протестни дейности към този момент са 52-ма.

Честно казано, не съм очаквала да се явявам в съда след толкоз години, спазвайки закона и работейки за него. Не мисля, че имам място в правосъдната зала при нарушителите. Предполагам, че всички други сътрудници се усещат по този начин, споделя пред bTV старшата сестра от правосъдна медицина Даниела Иванова. Тя работи от 30 години в лечебното заведение и е ръководител на Асоциацията на медицинските експерти.

„ При работодателите не е постъпило документално искане, което съответно да сочи какви са претенциите на стачкуващите. Най-общо мога да кажа – за трудови хонорари и някакви обществени придобивки, само че какви са те нямам изясненост. Ответниците, срещу които се води делото, са ни подадени от самите стачкуващи “, разяснява Марина Галева, юрист на МБАЛ-Добрич.

Ефективните протестни дейности би трябвало да стартират от през днешния ден. По информация от работодателя 18 души от 528 чиновници на болницата са декларирали предпочитание да стачкуват и лечебното заведение ще работи в естествен порядък.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР