Проблеми за двама български граждани в сръбски град.Сърбия задържа от

...
Проблеми за двама български граждани в сръбски град.Сърбия задържа от
Коментари Харесай

Двама българи са арестувани в домовете им в Босилеград

Проблеми за двама български жители в сръбски град.

Сърбия задържа от домовете им в Босилеград, без каквато и да е причина учителката по български език - Даниела Михайлович, която е и майка на малко дете и Димитър Треперски - дълготраен деятел за правата на българите в Сърбия! Това оповестява Фондация Македония във Facebook. 

" Задържането е без каквато и да е причина, само че е по отношение на днешното посещаване на Вучич в Босилеград - това е остарял югославски метод за заплашване на българите и заличаване на човешките им права!

Министерство на външните работи на Р. България са известени от посолството ни в Белград, генералният ни консул в Ниш - господин Димитър Цанев работи за освобождението на арестуваните българи.

Призоваваме сръбските репресивни управляващи да освободят неотложно арестуваните без причина българи ", пишат от Фондация Македония.

Припомняме, че след 1919 година, когато се подписва Ньойския контракт, се откъсват Западните околности от територията на страната. Това са Босилеград и Цариброд, както и селата към тях и някои села в Трънско, написа novini.bg.

Българското малцинство в Сърбия понижава до неразбираемост. По данни от 120 хиляди души тогава в този момент са останали близо 15 хиляди.

От години сънародниците ни в Босилеград свиделстват, че са подложени на непрестанен напън поради опита им да запазят българщината от откъснатите територии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР