Проблеми в общински блок заради некачествено строителство. Там са настанени

...
Проблеми в общински блок заради некачествено строителство. Там са настанени
Коментари Харесай

Падаща мазилка и спукани тръби посрещат първите обитатели на нов общински блок в Шумен

Проблеми в общински блок поради некачествено строителство. Там са настанени обществено слаби поданици на Шумен, които към този момент живеят в боязън. В някои от жилищата са паднали таваните, а в други стените се пропукват.

Първите новодомци са настанени преди два месеца, а към този момент има проблеми с жилищата. Преди няколко дни ужасът да бъдеш разсънен от тропот преживявала многодетната майка Гюлмюр Юсуфова.

" Като гръм нещо се чу и до момента в който си разтварям очите, видях тавана взе да пада и в този миг аз с бърза реакция ставам, тъкмо в средата падам върху падналата мазилка, с цел да стигна до детето си, с цел да го спася и в този миг до момента в който стигна, цялото му легло се изпълни с мазилка и туй нещо става за секунди ", споделя Гюлмюр Юсуфова.

Другите ѝ две деца също били събудени от стоварилите се върху леглото части от мазилката на тавана, само че срутилите се парчета не са ги наранили.

Същите несгоди още първата нощ претърпяла и Маргарита Илиева от прилежащия апартамент. Всички живеят в потрес и смут.

" Бяхме излезли, а огромният ми наследник беше останал в дребната стая. В 5.30 ч. ми звъни, че таванът в огромната стая паднал, както при тях, безусловно целия…Пренастаниха ме в ап. 11, аз пожелах да ме пренастанят… Направиха ремонт на огромната стая, настаниха комшийката от ап. 2 краткотрайно. Какво се случва? Няма и един след обяд - на дребната стая върху тях пада тавана ", споделя Маргарита Илиева.

Това не са единствените проблеми по блока – отлепили се плочките над кухненските умивалници, някъде има течове в банята или пък по стените се появили пукнатини и мехури багра.

От общинското дружество, което стопанисва блока, се ангажираха да отстранят проблемите. Назначена е комисия, която да откри аргументите за дефектите в жилищата.

" Шест са - едни и същи са провалите. Утре се надявам да се откри и в най-бърз период изпълнителят да ги в профил. В гаранция е постройката, доколкото знам е 5 години. Ново строителство е, нали знаете, чакат се такива неща да се случат, къси са периодите за настаняване ", съобщи Пламен Инджев, шеф на Оперативна програма " Общински жилища и парцели " -Шумен.

Блокът е повдигнат с близо 3 млн. лв. от Оперативна стратегия " Региони в напредък " в квартал " Тракия ". Дофинансирането от локалния бюджет е 80 000 лева

Репортер: Здравка Русева


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР