Проблеми с инфраструктурата на магистрала ''Тракия'' са предпоставки за пътни

...
Проблеми с инфраструктурата на магистрала ''Тракия'' са предпоставки за пътни
Коментари Харесай

Сателитни СНИМКИ показаха каква опасна бомба цъка на АМ "Tракия"

Проблеми с инфраструктурата на автомагистрала ''Тракия'' са предпоставки за пътни произшествия, считат специалисти, представени от. Спътникови фотоси разкриват, че мантинелата на мястото на случая, къдетопреди месец е била компрометирана преди удара.



БЛИЦ напомня, че на 12 юли ТИР скъса мантинелата на Автомагистрала "Тракия ", а 5 души почина в случая. Нова технология за ревизия на пътищата демонстрира, че манителата е компрометирана още преди години.

Сателитните данни демонстрира Диана Русинова от европейския център за транспортни политики.



Седмица след трагичния случай, на същото място катастрофира различен ТИР. Мантинелата към този момент е заменена със здрава и не разрешава на камиона да влезе в насрещното платно.

Една от хипотезите на проверяващите за случаите е компрометирана фуга на моста, в която част от камионите пукат гума. Със същата технология, специалистите разкриват, че в основите на моста има вода.

Единственото изследване на региона към този момент е на Европейския център за транспортни политики. От центъра към този момент са изпратили информацията към Агенция "Пътна инфраструктура ".

Начинът за проучване на пътищата от спътници към този момент се ползва в Щатите и Австралия. Надеждите на експертите са сходна система да проработи и у нас, защото съгласно тях шосейната мрежа в България не е на високо равнище.













Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР