Проблеми с движението имаше в Пловдив по основен булевард заради

...
Проблеми с движението имаше в Пловдив по основен булевард заради
Коментари Харесай

Жител на Пловдив затвори булевард заради спор за имот

Проблеми с придвижването имаше в Пловдив по главен бул. поради искания за благосъстоятелност. Жител на Пловдив затвори част от Кукленско шосе, защото претендира, че мястото е негова благосъстоятелност. По обяд придвижването в едната лента по булеварда беше спряно, а противоречивият сектор ограден с защитни ленти. Години наред притежателят на имота чака обезщетение от две общини и в този момент е решил да предприеме крайни ограничения.

Пловдив

Александър Пижев има имот от малко над 3 декара, които са напълно в границите на „ Кукленско шосе ". От 10 години води безрезултатни договаряния за обезщетение, защото по документи парцелът се води в община Родопи, само че се употребява от Пловдивската община за обръщало на рейсовете от градския превоз. Затова Пижев се взема решение на крайната мярка да огради своя сектор.
Александър Пижев: Затварям. Община Родопи или община Пловдив, в случай че желаят да ме съдят. Трябва да бъдем обезщетени или с пари, или може със подмяна на парцели в регулация.
Според Пижев и юристът му пътят и обръщалото са построени нелегално.
Стоян Донев, юрист: Всяка една от тези администрации споделя, че няма издадени строителни позволения за парцела, не се употребява от тях, не се стопанисва от тях.
След затварянето придвижването в една лента на Кукленско шосе беше напълно блокирано за придвижване, а водачите се изнервиха.

Полицията дойде на мястото един час след затваряне на булеварда и освободи придвижването, а на Александър Пижев беше формиран сигнален протокол. От община Родопи оповестиха, че собствеността върху булеварда е противоречива и би трябвало да се потвърди в съда.

Борислав Топалов, правист, Община Родопи: Можем да бъдем наказани. Съответно да бъде въведен във притежание господин Пижев, да се откри в реалност от съда, че той е притежател.
Александър Пижев обаче не желае да дава пари за каузи, защото е безапелационен, че парцелът е негов. От община Пловдив обявиха за Българска национална телевизия, че по закон не могат да вършат отчуждителни процедури на територията на друга община и няма по какъв начин да изплатят обезщетение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР