Проблеми с датчиците по всяка вероятност засягат 246 самолета Boeing

...
Проблеми с датчиците по всяка вероятност засягат 246 самолета Boeing
Коментари Харесай

Тревожно: 246 самолета Boeing 737 Max, като падналия в Индонезия, са дефектни

Проблеми с сензорите по всяка възможност засягат 246 самолета Boeing 737 Max в целия свят, написа в известие на Федералното ръководство за гражданска авиация на Съединени американски щати (FAA), представено от Bloomberg.

От своя страна авиостроителят Boeing разгласява бюлетин, предопределен за екипажите за вероятните неточности в постъпващите данни по отношение на ъгъла на надолнище на самолета (ъгъла на атака), съобщи Блиц.

 
Съобщенията за проблеми с сензорите идват след злополуката на 29 октомври на Boeing 737 Max на нискотарифния индонезийски авиопревозвач Lion Air. На базата на авансово следствие на трагичния случай от Boeing ще предупредят самолетните компании употребяващи този модел аероплан, че поради лъжлива информация от сензорите, машината може своеволно да влезе в рисково пикиране.
 
Хоризонталните стабилизатори навеждат носа на машината напред, което води до проблеми с ръководството й, се прецизира в известието на FАА. От там са предизвестили за това американските превозвачи употребяващи Boeing 737 Max, измежду които са Southwest, American (Airlines) и United.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР