Проблеми по сигурността и сътрудничеството бяха обсъдени на работна среща

...
Проблеми по сигурността и сътрудничеството бяха обсъдени на работна среща
Коментари Харесай

Специални нощни патрули ще дебнат за бандити по селата в Сливенско

Проблеми по сигурността и съдействието бяха разисквани на работна среща през вчерашния ден с кметовете на селата в община Сливен и шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Величков. Бяха сложени на дневен ред уговорките на полицията за запазване на публичния ред и противодействието на престъпността в дребните обитаеми места и съдействието с локалното самоуправление, написа Фокус.

Основните акценти в диалозите бяха свързани с познанството на кметовете и популацията с полицейските инспектори, обслужващи съответния район, както и своевременната и бърза реакция при пораждане на съответна обстановка, изискваща намесата на правоохранителните органи. Набелязаха се редица ограничения във връзка с сигурността, като ежедневното наличие в селата на чиновници на " Териториална полиция " и криминалисти. Отбелязан беше положителният резултата от настоящите нощни патрули, което съгласно разбора за активността на РУ-Сливен води до понижаване на осъществените закононарушения и доста повишение на разкриваемостта.

Четете още: Зам.-вътрешен министър разкри пред БЛИЦ TV най-важната задача, която Борисов сложи пред Министерство на вътрешните работи! И разгласи: Арестувахме 480 закоравели бандити!
Всяка седмица се реализират интервенции по противопоставяне на стандартната престъпност на територията на РУ-Сливен, като задачата е да се покрие по-голяма част от обслужваната територия с наличния запас. Създадена е организация, всяка вечер да има наличие на патрулен екип в селата. Такива патрули има от няколко години на територията на сектор " Петолъчка ", който обгръща 12 села. От началото на тази година е основана организация, съгласно оперативната конюнктура, за полицейско наличието през нощта на територията на всички 32 села в сектор " Запад ", който обгръща и максимален брой обитаеми места.

И това е забавно: Бившият началник на НСБОП ген. Кирил Радев сподели нещо доста притеснително за селата и служителите на реда
Старши комисар Димитър Величков пое ангажимент да бъдат основат мобилни групи от чиновници на охранителна, престъпна и икономическа полиция. Тези екипи ще правят, както наблюдаване и надзор в селските региони, по този начин и срещи с кметовете и популацията по съответни проблеми и зародили спорове. Служителите на сектори " Запад " и " Петолъчка " не престават своите дейни дейности, свързани с предварителната защита и взаимните начинания с локалното самоуправление, касаещи информираността и сигурността на популацията.
Беше регистриран положителният резултата от извършената в края на предходната седмица полицейска интервенция. В хода на тази акция полицейски мощ на РУ-Сливен са осъществили надзор и превантивни дейности във всичките 44 обитаеми места в обслужваната територия, като акцент в интервенцията са били едва обитаемоте планински региони. Извършени са инспекции на 256 лица и 167 автомобила и транспортни средства с животинска двигателна сила. Проверени са питейни заведения и търговски обекти. Констатирани са 52 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, Закона за българските персонални документи и Наредбата на общината. По време на интервенцията не са регистрирани закононарушения и нарушавания на публичния ред. До края на месец април ще бъдат извършени работни срещи на шефа на ОДМВР-Сливен с кметове на селата в общините Нова Загора, Котел и Твърдица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР