Проблеми на студентския спорт обсъдиха заместник-председателят на парламентарната Комисия по

...
Проблеми на студентския спорт обсъдиха заместник-председателят на парламентарната Комисия по
Коментари Харесай

Проблеми на студентския спорт обсъдиха депутати в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

Проблеми на студентския спорт разискаха заместник-председателят на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Даниела Дашева (ПГ „ Български напредък “) и представители на студентски препоръки в зала „ Запад “ на Народното събрание. На срещата участва и сътрудника ѝ Гален Монев, член на Комисията по образованието и науката. 

Тъй като и двамата сме академични преподаватели, проблемите на спорта в университетите ни вълнуват и имаме планове да входираме законови промени в два от законите, които го касаят - Закона за физическото образование и спорта и Закона за висшето обучение, съобщи Дашева. Според нея без съдействието на студентските препоръки техните старания няма да могат да се осъществят изцяло. 

Финансирането на университетския спорт е извънредно значим проблем и не постоянно единствено напъните на вашите ректори са задоволителни, с цел да могат да обезпечат присъединяване на тимовете на университетите и висшите учебни заведения в спортносъстезателна активност, сподели Дашева. Според нея би трябвало дружно да намерят и различен механизъм, който в допълнение да може да обезпечава средства за финансиране на студентския, университетския спорт.

Университетският спорт е най-подценяването звено в университетите, уточни Гален Монев. Като съществена причина за това той уточни финансирането, което, по думите му, е минимално. Депутатът означи, че самите студенти не са ангажирани директно със спорта. Бюджетите на студентските препоръки не са задоволително огромни, с цел да могат провеждат нещо огромно и значимо, което да има отразяване, добави Монев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР