Проблеми имаме във всички сфери на здравеопазването. Най-опасни засега обаче

...
Проблеми имаме във всички сфери на здравеопазването. Най-опасни засега обаче
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Младите лекари напускат, защото тук не ги уважаваме

Проблеми имаме във всички сфери на опазването на здравето. Най-опасни към този момент обаче остават насъбраните диспропорции, т.е. за някои неща се намират финансиране, а за други – не.

Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания Тодор Кантарджиев.

,,Образно казано, който плаче най-вече, получава най-вече пари. Затова да вземем за пример някои места разполагат с най-модерните лечебни заведения и инсталация в страната, до момента в който в други обитаеми места лечебните заведения са на ръба на оцеляването``, добави още Кантарджиев.

,,Младите лекари ще не престават да мигрират на открито, до момента в който не стартираме да ги почитаме и да им заплащаме труда както е редно``, разясни той във връзка с младите експерти, които напущат страната.

По въпроса с кърлежите специалистът посъветва хората да заобикалят тревните пространства, постоянно да се оглеждат и да наблюдават уеб страниците на районните здравни инспекции, където са качени указания какво би трябвало да предприемем ако намерим паразити по тялото ни.

,,Засега в България няма огнища или риск от разпространяване на морбили``, приключи Кантарджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР