Проблемът в БСП е, че от 2017 до 2022 г.

...
Проблемът в БСП е, че от 2017 до 2022 г.
Коментари Харесай

Костадин Паскалев: Хартиената бюлетина няма да вдигне резултата на БСП. За пет години подкрепата е паднала четири пъти

" Проблемът в Българска социалистическа партия е, че от 2017 до 2022 година имаме четири пъти понижение на електоралната поддръжка. Тоест, доверието в политическа партия Българска социалистическа партия непрестанно спада ".

Това съобщи в предаването " Лице в лице " членът на партията Костадин Паскалев.

" От извоюваните през 2017 година президентски избори, които Корнелия Нинова смяташе за върха на своята кариера, оттова нататък поносим единствено политически загуби на всички избори, на които се явяваме. В този смисъл аз нямам доверие, че хартиената бюлетина може да увеличи резултата на Българска социалистическа партия. Загубата на доверие е поради неналичието на съответни послания, съответно държание и решения, които да бъдат осъществени по политически метод в страната ни ", сподели той.

Паскалев приказва и за проектите за ново ляво обединяване сред хора, които през годините са били членове на партията, само че някои от тях са били отстранени или са напуснали. " Няма лидираща персона, а това е една група социалисти, които са поканени за диалози. Георги Първанов е поканен да взе участие в тези диалози, само че не ги лидира той. В България има доста лидиращи персони, които като не са подложени на либерален надзор, в последна сметка изкривяват политическия развой. Това се случи и при Бойко Борисов, това се случи и в Българска социалистическа партия при Корнелия Нинова ", сподели той и добави, че е член на Българска социалистическа партия и има намерение да остане подобен.

" Тази концепция породи въз основата на полемика в Българска социалистическа партия. На последния пленум предложихме националния съвет да започва работа за ляво обединяване. Това са АБВ, ръководено от Румен Петков, " Изправи се, България " на Мая Манолова, прогресивната линия на Красимир Янков, Движение 21 век на Татяна Дончева, МИР на Симеон Славчев и партията на Георги Кадиев. Идеята е да се опитаме да поговорим за левите хрумвания и имат ли те почва у нас. Това са 8 политически партии. Ще се разясняват съответни секторни политики и в случай че се стигне до единодушие, ще се стигне до пускане на процедура по основаване на ляв блок. Над 70 са организациите са взели решение да смъкват доверие от Корнелия Нинова. Големият проблем на управлението на Българска социалистическа партия е, че не си дава сметка, че това неодобрение би трябвало да бъде оценено и да се вземат някакви значими решения. Ръководството на Българска социалистическа партия не желае да разяснява действителните проблеми ", разяснява още той.

Паскалев изрази терзание, че може да бъде основана четворна коалиция, в която ще взе участие Българска социалистическа партия дружно с ГЕРБ, ДПс и Български напредък. " И това ще бъде ужасния политически резултат за Българска социалистическа партия, който ще бъде обвързван с нейното политическо закриване ", безапелационен бе някогашният кмет на Благоевград.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР