Проблемът със заплатите в МВР трябва да бъде решен от

...
Проблемът със заплатите в МВР трябва да бъде решен от
Коментари Харесай

Полицаи поискаха на протест: Властта да реши проблема със заплатите ни!

Проблемът със заплатите в Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъде решен от политиците, сподели през днешния ден ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в министерството (СФСМВР) Валентин Попов. В 13 часа служителите на реда потеглиха на шествие от постройката на Министерство на вътрешните работи в центъра на София към Министерството на финансите, където се сляха с митинг на надзирателите в пандизите, съобщи

В отговор дали чака да има проблем със заплатите на служителите на реда и тяхната индексация, откакто не е ясно дали ще има болшинство в Народното събрание за актуализация на бюджета Валентин Попов съобщи:

" Това не е наш проблем, а на политиците и мисля, че те сами си го вършат и сега са напът да си създадат огромен проблем и с нас. Ние към този момент сме задоволително дълго време жертва на проблемите на политиците дружно с жителите. Между другото тъкмо преди 7 години – на 12 юни 2015 година, ние излязохме на митинг против така наречен пенсионна промяна в бранша " Сигурност ", която докара до опцията сътрудници, включително и аз, откакто са упражнили правото си на пенсия, да продължат да работят. Тогава не ни чуха, в този момент чакаме да ни чуят ".

Около 13,30 часа протестното шествие на служители на реда и надзиратели стигна пред постройката на Народното събрание.

Достойни заплати и условия на труд, и качествена промяна - това са настояванията на чиновниците на пандизите, които се събраха по-рано пред Министерството на правораздаването. Протестът е проведен от Синдикалната организация на чиновниците на пандизите, като с изключение на от София, има чиновници на пандизите в Ловеч и Кърджали. Към министър Надежда Йорданова беше отправена покана за среща, само че тя не пристигна, сподели Радослав Мартинчев, заместник-председател на синдиката.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР