Проблемът със сградата остава на спецпрокуртурата и спецсъда. Ако в

...
Проблемът със сградата остава на спецпрокуртурата и спецсъда. Ако в
Коментари Харесай

Наближава моментът, в който спецправосъдието ще блокира, прогнозира Иван Гешев

Проблемът със постройката остава на спецпрокуртурата и спецсъда. Ако в прокуратурата обстановката е ужасяваща, в съда е още по-зле, сподели ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев . В момента спецпрокуратурата е разграничена в две здания, напомни той и разясни, че това е неловко. Сградата на бул. " Ал.Стамболийски ", планувана за спецсъда и прокуратурата, след ремонт ще е подобаваща, уточни Гешев.

Ако за година и половина щатовете в спецпрокуратурата са увеличени доста, то в спецсъда няма смяна. Наближава моментът, в който работата ще блокира, предвижда той. И добави, че било всекидневие да има разпити пред арбитър до 3 през нощта. Това Гешев окачестви като засегнатост към работата на сътрудниците му.

Ръст има в съвсем всички индикатори. Например пораства броят на преписките. С към 140 по отношение на 2016 година С 200 са повече настояванията за СРС-тата през 2017 по отношение на 2016. Това е съвсем троен растеж, в случай че се вземат и данните за 2015 година Иначе това са 60% от всички претенции в страната. Отказите от страна на съда са към 30 на 100. Броят на СРС-тата Гешев изясни със спецификата на закононарушенията, с които спецсъдът и спецпрокуратурата се занимава.

Осъдените са 270, по отношение на 136 през 2016 година. Над половината присъди обаче са след съглашения. Такива случаи по антикорупционните каузи няма да има, даде обещание Гешев.
Ако някой авансово счита, че е изгубил борбата с делото КТБ и опцията Цветан Василев да бъде екстрадиран у нас, то той в действителност я е изгубил, уточни Гешев и добави, че обществото ни заслужава по-добра правосъдна система.

Гешев напомни, че на локално равнище има зависимости. А в случай че се открият закононарушения или нарушавания, ще бъдат проверявани. 402 преписки образувал антикорупционният отдел, на фона на 193 в другите отдели в спецпрокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР