Проблемът с връщането на Covid помощите е засегнал и туристическия

...
Проблемът с връщането на Covid помощите е засегнал и туристическия
Коментари Харесай

И туристическият бранш трябва да връща Covid помощи

Проблемът с връщането на Covid помощите е засегнал и туристическия отрасъл, а освен ресторантьорите. В началото на месеца те се оплакаха, че Националната организация по приходите (НАП) оказва " всеобщ напън за връщане на суми, получени от българския бизнес като поддръжка в резултат на рестриктивните мерки против разпространяването на Covid-19 ".

По този мотив през днешния ден представители на Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) организираха среща с министъра на туризма Христо Проданов и Национална агенция за приходите, оповестиха от Конфедерацията.

Според организацията има безпорядък и неизясненост за метода, по който би трябвало да се разходват и регистрират средствата, получени като държавна поддръжка за справяне с рецесията с ковид.

Страните в срещата са се обединили, че главният проблем е, че първоначално е имало ясни правила и критерии за установяване на оборота, като другите специалисти са претендирали друга информация, което се следи и в този момент с уведомленията, които са получили.

Според Конфедерацията е неприемливо, когато не са дадени ясни параметри на стадий кандидатстване и след това на отчитане, да вземем за пример кои покупко-продажби влизат в оборота за образуване на помощта, по какъв начин става определянето на интервала предвид на прекратяване или ограничение на активността, вероятни ли са доставки и работа на гише по време на локдауна, в този момент да се приказва за нарушение на процедура и възобновяване на средства.

Недопустимо е в напътствията за доклад категорично да е посочено, че не се изисква копие на разходооправдателни документи, а в " уведомлението " да е посочено, че противоречие е неналичието и непредставянето на фактури за направените разноски, показват още от Конфедерацията.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР