Проблемът с униформите не е от вчера и от днес.

...
Проблемът с униформите не е от вчера и от днес.
Коментари Харесай

Младен Маринов: Нужни са над 300 млн. лв. за повишаването на заплатите

" Проблемът с униформите не е от през вчерашния ден и от през днешния ден. Проблемът съществува към този момент 4-5 години. " Това съобщи пред Нова телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

По думите му казусът с униформите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е подбуден от провеждането на публични поръчки. Според Маринов се търси бистрота при провеждането на поръчките, което забавя нещата. Малко били и компаниите, които имали нужния потенциал за поемането на такива публични поръчки.

Маринов изясни и че за момента всеки чиновник се оправя както може. Той показа, че схваща сътрудниците си и че се търси допустимо най-бързо решение на казуса. " И аз съм служител на реда. Носил съм униформа 25 години ", добави Маринов.

" Борисов заслужено реши, че за сътрудниците би трябвало да се отделят средства. Той разпореди и към този момент се търси решение сътрудниците да бъдат обезщетени. "

Относно заплатите на чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи Маринов изясни, че покачване от 15-20% е заслужено, " само че такова искане имат всички браншове в страната ". Според него казусът може да се реши единствено посредством воденето на разговор сред засегнатите страни.

" Несправедливо е. Нужни са над 300 млн. лева за повишението на заплатите. Но преди всичко би трябвало да се намерения за униформите ", добави Маринов.

По мотив обвиняванията на основния прокурор Сотир Цацаров, че отдел " Икономическа полиция " е изпаднал в заспалост, Маринов разяснява, че е допустимо и да има кадрови промени в управлението на отдела. " Ще бъдат подхванати кадрови промени, след изработен разбор ", добави той.

Маринов разяснява и казуса с телефонните измами. Той обаче не даде коментар на въпроса дали приключване на информация от Министерство на вътрешните работи и дали телефонните измамници са покровителствани от системата. По думите му все още се реализира инспекция по сигнал за приключване на информация, подаден от публицист. Главсекът на Министерство на вътрешните работи изясни и че не е допустимо телефонните измамници да имат така наречен " политически чадър ". Ало-измамниците не можели да бъдат покровителствани от политици, тъй като случаите им приспадали към активността на Главна дирекция " Национална полиция ".

Маринов изясни и че множеството схеми за телефонни измами се управляват отвън България. По думите му измамниците са построили огромна скица на територията на страната и употребяват мулета, които си предават откраднатите пари, до момента в който те стигнат до уредника. Според него преди седмица във Велико Търново е била сполучливо схваща такава скица. " Успешно арестувани са и ръководителите. Организаторите бяха в Румъния. Изчакахме ги да се приберат, с цел да ги задържим ", добави Маринов.

Относно проблемите с телефон 112 Маринов уточни, че системата е била построена пред 2008 година и за това време е била най-новата. " Има известни усложнения, които нарушават активността на системата, само че все още тя работи. Обновяваме я, отпуснати са пари. Има си процедура ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР