Проблемът с темата с вноса на украинско зърно тръгва като

...
Проблемът с темата с вноса на украинско зърно тръгва като
Коментари Харесай

Министърът на транспорта убеден, че протестът на зърнарите е политически

Проблемът с тематиката с вноса на украинско зърно потегля като агитация на съветската страна. Служебното държавно управление наложи възбраната с искане до Европейската комисия и прецизно спазваше тайните завещания на Руската федерация. Протестът има политически нюанс за дестабилизирането на ясната политическа посока на България. Това съобщи изрично Гвоздейков в студиото на БиТиВи.

Според министъра тези хора не желаят разговор и се държат като дребни деца, търсят борба с държавното управление.

Той увери, че България няма какво да загуби от вноса на украинско зърно. Държавата има за цел да обезпечи кулоар на взаимност до пристанище, където зърното да бъде изнесено. Той акцентира, че държавното управление няма да се откаже от възбраната за импорт на украинското зърно.

За падналия дрон с взривно устройство край Тюленово, Гвоздейков посочи, че в Черно море от дълго време се правят маневри от Руската федерация. Има съгласуваност по тематиката, Министерство на вътрешните работи е отцепило терена, а Министерство на защитата би трябвало да обезвредят взривното устройство. Гвоздейков ще свика незабавна среща с Морска администрация и дружно с Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата ще разясняват какви ограничения би трябвало да бъдат подхванати за сигурността на жителите.

Според него би трябвало да има сериозен европейски отговор на дроновете. Колкото по-бързо станем част от Шенген, толкоз по-бързо и границата ще стане по-силна, сигурен е Гвоздейков.

Относно медицинските хеликоптери за незабавна здравна помощ по въздуха, Гвоздейков уточни, че първият хеликоптер, който би трябвало да получи България, е в развой на сглобяване. До 15 януари медицинският хеликоптер би трябвало да бъде включен в задачи за избавяне на човешки живот, заяви министърът.

Той изясни, че през вчерашния ден е отпътувалата първата група водачи за образование за незабавната здравна помощ по въздуха. На 24 септември отпътуват и инженерите.

Оперативните бази за медицинските хеликоптерите към този момент са благосъстоятелност на Министерство на здравеопазването. Шестте бази са разположение в София, Пловдив, Сливен, Търговище, Габровница и Долна Митрополия. Площадките, където би трябвало да кацат хеликоптерите са в засилен развой по деяние на лицензиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР