Проблемът с т.нар. дробове на София отдавна е тема на

...
Проблемът с т.нар. дробове на София отдавна е тема на
Коментари Харесай

Становище за разширение на метрото - нека не става за сметка на един от белите дробове на София

Проблемът с така наречен дробове на София от дълго време е тематика на профилирани дикусии и диалози сред елементарни хора. Редовно надвива позицията, че чистият въздух е незаместим – по принцип. Но когато става въпрос за конкретика, не постоянно е по този начин.
Един от най-важните транспортни планове в София е този на метрото. То към този момент има три лъча, само че сега текат разисквания дали да има отклонение от Бизнес парка до бул. „ Климент Охридски ” и кой да е мащабът.
 Следствен отдел към окръжна прокуратура хем признава, че избран терен би трябвало да е зелен, хем се готви да го застрои Следствен отдел към окръжна прокуратура хем признава, че избран терен би трябвало да е зелен, хем се готви да го застрои
След като преди 2 седмици стана ясно, че Столична община се пробва да даде позволение за застрояване на две градинки в междублокови про...
„ Против построяването на автогара, паркинг, и спирка на метрото в региона на препоръчаната втора и последна спирка. Такова развиване би унищожило зелената връзка сред града и планината, останалото биоразнообразие и капацитета за деен туризъм и напредване. Освен това съществуването на автогара и паркинг ще доведат до в допълнение замърсяване на въздуха в региона ”, гласи основата на мнение за плана от магистъра по екология Камен Русков. Русков поддържа удължение с една спирка, „ в случай че има нужното прилагане ”.
Русков предлага самодейност за трайното запазване на парк „ Въртопо ” и връзката му с Витоша – една от връзките, наричани бели дробове на столицата. Това ще има позитивно отношение към въздушната циркулация и качеството на въздуха, за запазване на архитектурното завещание на София под формата на зелени връзки (клинове) сред планините и града, на основа за интегрирана инфраструктура за интензивно напредване (пешеходни и велосипедни връзки, включително и за товарни и товаропътнически велосипеди), счита той като прецизира, че е отправил предложение с конкретика още през 2016 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР