Проблемът с ремонтите, които коментираме непрекъснато, при всички случаи са

...
Проблемът с ремонтите, които коментираме непрекъснато, при всички случаи са
Коментари Харесай

Фандъкова: Проблемите с ремонтите са от проектантски грешки и липсата на кадри

„ Проблемът с ремонтите, които разясняваме непрестанно, при всички случаи са неприятни проектантски решения и неподготвени строителни фрагменти. Това мисля, че е годно за всички. Виждам, че и вашият ремонт не е завършил, може би повече от година също тече “
Това съобщи кмета на София Йорданка Фандъкова сутринта пред бТВ, където трябваше да изясни аргументите за следващите сигнали за неприятно осъществяване на ремонта на централната софийска улица " Граф Игнатиев " и други настоящи поправки, както и да разгласи идните.

Столичният градоначалник явно е подхванал нова тактика в обясненията си за неспиращите гафове. От предходните й не доста сполучливи опити да неглижира явни пропуски и нередности, най-много с ремонтите на улица „ Граф Игнатиев “ и градинката пред църквата „ Св. Седмочисленици “, стана нарицателен изразът „ Хубаво е, само че не е готово “. Този път Фандъкова не отхвърляше, че има проблем, да вземем за пример с шахтата в корените на дърво, за което още веднъж се изсипаха порои с рецензии.

„ Няма по какъв начин по различен метод да обясня това, с изключение на, че е безумно проектантско решение “, призна Фандъкова и добави, че в действителност е възмутително, само че никой не го е видял авансово. Тя изясни още, че е упълномощила да намерят друго решение, само че не знае дали ще го намерят.

„ Моята задача е да не платим нито един лев от парите на хората за некачествена работа “, съобщи още градоначалникът. По думите й 1 милион и 200 хиляди лв. са плануваните наказания за качество за изпълнителя на ремонта, а 240 хиляди лв. дневно е санкцията, в случай че се забави. Често решения на проектантите и забавят, и компрометират плана, разясни тя за проточилия се противоречив ремонт на столичния бул. " Граф Игнатиев ".

Освен за към този момент продължаващия близо година ремонт на улица „ Граф Игнатиев”, десетки столичани недоволстват против новата тролейбусна линия номер 6 на улица " Фритьоф Нансен ". Хората се съществено обезпокоени, че тролеят ще задръсти освен тяхната улица, само че и целият център, тъй като няма да могат да се извозват колите и ще стане доста огромна запушалка. Недоволстващите заплашват и с митинги.

Фъндъкова сподели, че желае да ги успокои, че ще бъде непокътнато еднопосочното придвижване по булеварда, а тролеят въпреки всичко ще минава от там.

Тази година ще се вършат поправки и на 16 знакови улици и булеварди, сподели още градоначалникът. Според думите й до края на годината ще са подготвени 8 км с 8 метростанции от Третата линия - от Красно село до бул. " Владимир Вазов ", а останалите 4 км ще са подготвени доникъде на идната година.

Във връзка с митингите на водачите от градския превоз Фандъкова изясни, че са отделени 10 млн. лева за нарастване на заплатите им. „ Продължаваме договарянията със синдикатите, наредила съм да се реконструира едно общежитие, с цел да може хора, идващи от провинцията да работят в градския превоз, най-малко краткотрайно да има къде да бъдат настанени ", добави още градоначалникът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР