Проблемът с референдума за лева е голям и печален. Политическата

...
Проблемът с референдума за лева е голям и печален. Политическата
Коментари Харесай

Проблемът с референдума за лева е голям и печален

Проблемът с референдума за лв. е огромен и скръбен. Политическата и демократична просвета на народа е общо взето неразвита. А супер-кодът „ народ “ е станал подвеждащ. Няма сурогат. Технически е комфортен. Необходимо е да се внимава в наличието на понятието народ.

Нарастваща комплексност и непрекъснато ускоряващо се обществено време (социални промени) характеризират късно модерната ера. Експертите не могат да се оправят с невиждани и съдбоносно значими въпроси на публичния живот.

Знанията са неравномерно разпределени в обществото. Съдба! „ Народът “ постоянно не знае какво желае. Суверенът може самичък да се закопае. Дават ли си хората сметка за това? Общо взето „ Не! “. В предходните столетия, когато народът е суверен, не е било по този начин. Суверенният народ е вземал неправилни рискови решения. Но те са били поправими, без значение от цената.

В късно модерната ера (наше време) породиха нов вид опасности, съображение да се приказва за рисково общество. Новите опасности създават непоправими вреди. Референдумът въобще не е свещена крава на актуалната народна власт. Принципът на подготвеност влиза в спор с основополагащия принцип на демокрацията - политическото тъждество на членовете на обществото.

В политическото общество няма място за безволие и потиснатост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР