Проблемът с разследването на главния прокурор излезе напред след осъдителното

...
Проблемът с разследването на главния прокурор излезе напред след осъдителното
Коментари Харесай

Антон Станков: Трябва да се започне от политическото говорене и да се стигне до конкретните идеи за разследване на главния прокурор

Проблемът с следствието на основния прокурор излезе напред след неоправдателното решение на съда в Страсбург по по този начин наречения случай " Колеви против България “. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ някогашният правосъден министър Антон Станков. " След този проблем, редица стъпки бяха подхванати в посока за следствие на основния прокурор, беше въведен една отчетност на основния прокурор пред Народно събрание, механизмът беше усъвършенстван, само че по този начин или другояче този въпрос към момента стои остро по какъв начин да бъде разследван, в случай че извърши тежко закононарушение “.

За мен нещата би трябвало да стартират от политическото говорене и да стигнат до съответните хрумвания, съобщи Станков. " Защо не се стигна до решение на този въпрос през днешния ден? Имаме един беззащитен парламент, който не съумя да излъчи Министерски съвет, не съумя да образува болшинство и в този смисъл не можем да чакаме, че този парламент ще реши подобен огромен проблем като наказателната отговорност на основния прокурор. Интересен колорит даде и следствието против " Нексо “, тъй като се оказа, че оттова има финансиране на политически партии, които пък доста упорстват да има осъществяване на следствието на основния прокурор. Имаме един министър на правораздаването, който е задоволително деен, само че той е длъжностен министър и в този смисъл законопроектът, който той стартира, няма ясна политическа физиономия, кой ще поеме политическата отговорност за един подобен акт. Законопроектът е импортиран относително късно – на 30 декември и не можем да чакаме друго, също така, което се случи - да се установи, че софтуерното време за разглеждане на подобен законопроект в Народното събрание, е незадоволително “.

Господин Зарков не трябва да трансферира отговорността от себе си на Народното събрание, той очевидно чака следващ6 мандат в последващо държавно управление, безапелационен е Станков. " Той работи и за себе си, освен за реализирането на този законопроект “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР