Проблемът с райския газ беше идентифициран и се взеха незабавни

...
Проблемът с райския газ беше идентифициран и се взеха незабавни
Коментари Харесай

Интернет - основен източник на продажби на райски газ

„ Проблемът с райския газ беше разпознат и се взеха незабавни ограничения за неговото решение. От три дни има масирани инспекции в страната. На доста места се открива, че по негласна заповед продажбата е спряна, само че на други места към момента се реализира. При към 10% от инспекциите са открити продажби “.

Това съобщи в студиото на утринния блок на бТВ Димитър Маргаритов, зам.-министър на стопанската система и промишлеността.

„ Интернет стана главен източник на продажби. Там този надзор може да се упражнява при съществуване на законова възбрана. Контролът ще се реализира от КЗП и ГДБОП. Не е елементарно, има потребност от уплътняване “, безапелационен е Маргаритов.

 

„ Според нас това е рисково вещество. Важното е, че има административна рамка, която краткотрайно да спре продажбите. Над 120 инспекции са осъществени за последните 2-3 дни. Според мен много е лимитирана използването “, добави той.

Очаква се да има и законодателни промени. На този стадий се обмисля възбраната за приложимост на божествен газ за лица под 18-годишна възраст и ограничението на потреблението му на публични места.

При открита продажбата на божествен газ, ще бъде наложена санкция до 20 хиляди лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР