Проблемът с петрола не е като с газа. Тази позиция

...
Проблемът с петрола не е като с газа. Тази позиция
Коментари Харесай

ДБ не се притесняват от ембарго върху петрола

Проблемът с петрола не е като с газа. Тази позиция изрази Владислав Панев във връзка желанията на Европейския съюз да наложи ембарго на вноса на съветски нефт . Пред медиите Панев разяснява, че рафинерията в Бургас може да преработва и различен нефт. Доставките трябвало да минават обаче през Босфора, което можело да забави доставките.

Международният пазар на нефт е доста по-глобален от този на природния газ, по думите на Панев. Петролът, който идва от другаде, а не от Русия, щял да е на пазарни цени. Не чакам рецесия нито с цените на петрола, нито с доставките за България, посочи Панев.

Костадин Костадинов съобщи, че е изрично срещу налагането на ембарго на съветския нефт , каквото предложение по-рано изложи ръководителя на Европейска комисия и върху което дискутира Европейския парламент сега. Костадинов се обоснова, тъй като това би било национално самоубийство, а ръководещите убиват стопанската система . България сега не е страна. България сега е зле ръководена колония, която от през днешния ден нататък няма да има българско държавно управление, уточни Костадинов.
 Зеленски изискал шест типа помощ от България
Зеленски изискал шест типа помощ от България

Сред тях е и ремонт на украинска военна техника

Припомняме, че България ще бъде подкрепена с доставки на газ от Гърция. Вчера министър председателят, от което стана ясно, че до края на юни цялото строителството на газовата връзка Гърция - България би трябвало да бъде приключено и от двете страни.

Дотам се стигна, откакто в подреди заплащанията за доставките на съветски газ за вражески страни да бъдат конвертирани в рубли. Редица страни от Европейския съюз обаче отхвърлиха да одобряват новите условия. Сред тях са Чешката република, Финландия и Дания. Заради отхвърли да заплати в рубли, на 27 април и.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР