Проблемът с пътищата и безопасността в България е огромен, а

...
Проблемът с пътищата и безопасността в България е огромен, а
Коментари Харесай

САНДОВ ОБЯВИ: Няма да се връщат пари за АМ Струма

" Проблемът с пътищата и сигурността в България е голям, а най-после се оказа, че са отговорни еколозите ", това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният екоминистър Борислав Сандов от " Демократична България ".

Той изясни, че решението му за прекъсването на градежа на Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле е било единственото допустимо, тъй като процедурата по този начин или другояче щяла да спре през октомври.

Сандов акцентира още, че от самото начало се е опитвал да убеди районното министерство, че това е единственото решение.

" 6 месеца убеждаваме АПИ, че те би трябвало да създадат пътната сигурност в Кресненското дефиле. Те 10 години не го вършиха и доникъде на тази година не сложиха алена линия, не сложиха знаци, не сложиха ограничаване на скоростта Нито съм отговорен аз за злополуките на " Струма ", нито за тази на пътя Русе - Варна ", съобщи някогашният министър на околната среда и водите.

Европейската комисия е била безапелационна, че за построяването на сходна права би трябвало да има оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) в нейната цялост.

Това включва и оценка за съгласуемост " Натура 2000 ", тъй като Кресненското дефиле е едно от най-богатите на биоразнообразие места в България.

" Не приказваме за прекъсване на плана и автомагистралата, приказваме за едно голямо закъснение, тъй като АПИ и Министерство на регионалното развитие не желаят да се съобразят с екологичното законодателство на Европейски Съюз и България. Миналата седмица разруших два мита - пари няма да се връщат за Автомагистрала " Струма " и обстоятелствата са, че сега няма пари в АПИ и европейската стратегия за превоз. Дори да го нямаше това решение, ние не можем да стартираме тъй като няма пари, те са пренасочени ", изясни Борислав Сандов.

Той разяснява и решението на съда още веднъж да позволи на Топлоелектрическа централа " Брикел " да работи:

" Съдът доста изключително за мен счита, че вместо здравето на хората и наказателната процедура против България в Люксембург, е по-важно няколкстотин служащия да имат работа през това време макар голямото замърсяване ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР