Проблемът с недостига на инсулин ще бъде решен с новия

...
Проблемът с недостига на инсулин ще бъде решен с новия
Коментари Харесай

Ананиев: Проблемът с инсулина ще се реши с новия закон

Проблемът с дефицита на инсулин ще бъде решен с новия Закон за лекарствените артикули в хуманната медицина. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след съвещанието на Комисията по опазване на здравето, съобщи „ Фокус “.

Ананиев разясни, че процесът, който се планува в закона не може да допусне такава липса.

„ Да се надяваме, че народните представители в бърз порядък ще одобряват този закон “, сподели Ананиев и уточни, че по този начин ще се реши казусът освен с дефицита на инсулин, само че и за други медикаменти.

Във връзка с публичната поръчка за имунизациите на децата, Кирил Ананиев увери, че няма да има никакъв проблем. „ Необходимото количество ваксини ще бъде обезпечено, няма да има спиране на терапия на тези деца “, съобщи министърът.

Той разяснява и неналичието на лекари в системата на ТЕЛК. Според него краткотрайно решение на казуса са мобилните групи, а генерално - създаването на нова разпоредба.

„ Дадохме опция в ТЕЛК да работят лекари, освен по трудови правни отношения, а да работят на цивилен контракт и на понижено работно време. Имаме опция да увеличим хората, които работят в тази система. Много разчитаме на това, уточнихме със съответните пациентски организации. Стигнахме до висока степен на договореност. Може би откакто изтече едномесечния период, вие ще видите една разпоредба, която действа добре и поправя редица неточности “, съобщи министърът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР