Проблемът с недокомплекта на българската пожарна е на път да

...
Проблемът с недокомплекта на българската пожарна е на път да
Коментари Харесай

Гл. комисар Николов: Всички свободни длъжности за пожарникари ще бъдат запълнени

Проблемът с недокомплекта на българската пожарна е на път да бъде 100 % решен, сподели в Кърджали шефът на Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " /ГД " ПБЗН " / основен комисар Николай Николов, предава Българска телеграфна агенция.

По думите му, сега има състезания за назначението на 79 нови пожарникари, с чието попълнение към края на годината се чака недокомплектът на българската пожарна да е под един %. " На процедура всички вакантни длъжности за пожарникари и спасители ще бъдат запълнени. Не по този начин обаче стои въпросът с техните ръководители ", изясни Николов. Той добави, че при тях към момента има дефицит, само че се работи и се афишират състезания.

Директорът на Групово дело " ПБЗН " сподели пред публицисти, че се върви към нов закон напълно за доброволчеството в България. Към момента българската пожарна разполага с 3115 доброволци в страната, които са минали образование, имат и прилична защитна екипировка, добави той. Доброволни противопожарни отряди има във всички области в България, само че не във всички общини, регистрира Николай Николов. Той посочи, че в осем общини с под 20 хиляди души население към момента изпитват компликации при набирането на доброволци.

Посещението на шефа на Групово дело " ПБЗН " в Кърджали бе във връзка на освещаването на новоизградения по самодейност на пожарната работа, с дарителски труд и средства, параклис " Св. оракул Илия " - небесен покровител на пожарникарите. На освещаването стана известно, че това е четвъртият храм в страната. Сред гостите бяха регионалният шеф на Кърджали Никола Чанев, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи комисар Венцислав Момчилов, шефове на институции, жители. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР