Проблемът с наднорменото тегло при децата се появява най-често около

...
Проблемът с наднорменото тегло при децата се появява най-често около
Коментари Харесай

Тревожна статистика: Около 7-годишна възраст децата в България започват да имат проблем с теглото

Проблемът с наднорменото тегло при децата се появява най-често към седемгодишна възраст. Родителите не би трябвало да пристъпват към диета, а да потърсят консултация с педиатър, оповестиха от Българското съдружие за изследване на затлъстяването и съпътстващите го болести.

По данни на сдружението над 60 % от пълнолетните българи страдат от наднормено тегло и затлъстяване. Малчуганите у нас са най-обездвижени спрямо децата в други европейски страни. Българчетата хапват задоволително плодове и зеленчуци, демонстрира изследване измежду деца сред 6 и 9 години в европейските страни. Но са най-обездвижени, изясни пред БНР доцент Светослав Ханджиев, почетен ръководител на сдружението.

" 26 часа на седмица те са пред някакъв екран. По този индикатор ние бяхме на последно място. Техните връстници от Белгия, от Холандия, от Франция двойно по-малко стоят пред екран ". 

По думите на Ханджиев най-голямата щета у нас нанася несъразмерната консумация на сол. Колкото до казуса с наднорменото тегло при децата, от сдружението не предлагат диета, веганство и суровоядство, а лекарска консултация и ориентиране към здравословно хранене.

За бременните дами е значимо да не наддават повече от 15 кг. Важно е да се знае, че затлъстяването води до диабет, сърдечни болести и някои типове рак.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР