Проблемът с мигрантите и опазването на границата с Мексико е

...
Проблемът с мигрантите и опазването на границата с Мексико е
Коментари Харесай

bTV от границата на САЩ с Мексико: Има ли наплив от мигранти?

Проблемът с мигрантите и опазването на границата с Мексико е основна в надпреварата за Белия дом в Съединените щати. Екипът на bTV в Съединени американски щати отиде в граничното градче Ийгъл Пас, с цел да ревизира какви са настройките там.

Снимка: Getty Images

 

През последните месеци интензивно се разяснява миграционният напън от този граничен пункт, откакто Върховният съд позволи на администрацията на президента Байдън да отстрани преградите, които щатът Тексас издигна, чиято цел е да блокират мигрантите.

Една вест, идваща оттатък Океана, стана поле за изява на орди конспиратори. Ето какво в действителност се случва

Въпреки това губернаторът подреди на Националната армия на Тексас да продължи да поставя още бодлива тел. Ситуацията сега е спокойна. Наплив от мигранти няма.

Снимка: Getty Images

Само на метри от оградата се срещаме с Роберто Лопез, пенсиониран преподавател, който живее тук откогато е роден. 

„ По едно време през декември имаше взрив от мигранти, това беше за 2-3 седмици. След това, а и преди този момент в никакъв случай не е имало такива проблеми. Сега нищо изключително не се случва, сякаш медиите го направиха огромен проблем “, споделя той.  

Момичетата – на 3 и 5 година, са избавени от американски гранични служители на реда

На същата улица Ейми Крабтрий се бори против абортите. Определя се като мисионер, неотдавна основава и черква на границата, която има за цел да оказва помощ на самотни майки да запазят и родят децата си.

„ Смятам, че е безвредно тук, има доста огромен брой полицейски чиновници и гранични управляващи. Присъствието им е из целия град “, споделя тя.

Броят на идващите на границата мигранти се е нараснал

Темата за границата разделя и политическите настройки на Роберто и Ейми, които ще гласоподават на предварителните избори през днешния ден. Пенсионираният преподавател - за Джо Байдън, а мисионерката - за Доналд Тръмп.
 
„ Нямам нищо срещу мигрантите на границата “, споделя Роберто Лопез.  
 
„ Искам безвредна граница и безвредна страна, и желая най-хубавото за нашите жители “, показва Ейми Крабтрий.

 

Откакто Байдън е в Белия дом, доста е повишен броят на опитващите се да влязат в Съединените щати от Мексико. Преди месец републиканците в Сената блокираха законопроекта, препоръчан от президента, целящ понижаване на противозаконната миграция в страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР