Проблемът с Ларгото е по-сложен от три разбити плочки. Културата

...
Проблемът с Ларгото е по-сложен от три разбити плочки. Културата
Коментари Харесай

Министър Боил Банов обясни какъв е проблемът с Ларгото в София и се оплака, че за културата все няма пари!

Проблемът с Ларгото е по-сложен от три разрушени плочки. Културата е редовно недофинансирана и подценена.
На Ларгото има сериозна отводнителна система… …Плочките върху самите куполи са закрепени на специфични скари и постоянно има заплаха при по-активно влияние от горната страна те да се разместят.

Това сподели в предаването “Денят стартира с Георги Любенов” на Българска национална телевизия министърът на културата Боил Банов във връзка острите мнения за нужда от ремонтни работи по оборудванията на Ларгото.

Той съобщи, че в околните дни, при уместно топло време, ще се направи инспекции и ще се откри от кое място идва казусът. И не просто ще се замаже от горната страна, а ще се направи по този начин, че да не се повтаря, посочи министър Банов.

По думите му реакциите на хората го радват и той ги намира за естествени. Реакциите им от време на време са крайни, само че по този начин би трябвало да бъде, тъй като предизвикат към деяние, добави той.

На въпрос за положението на Народната библиотека и нуждата от сериозен ремонт там министърът на културата означи, че това е обект, в който в продължение на дълги години нищо не е правено.

В Народната библиотека се изисква специфична намеса и се приготвя такова нещо. Прави се разбор на градивното ѝ положение. Ние даваме пари всяка година и кърпим дупки, само че по този начин не става. Там би трябвало изцяло решение, безапелационен е Банов.

По мнението му културата е редовно недофинансирана и подценявана в Европа, а и в света. Тя се надценява като инструмент за потушаване на военни спорове, хората да се опознават и сприятеляват и да приключват разпри от епохи, а се подценява постоянно, щом стане дума за финансиране, посочи Банов.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР