Проблемът с Ларгото е по-сложен от три разбити плочки. Там

...
Проблемът с Ларгото е по-сложен от три разбити плочки. Там
Коментари Харесай

Боил Банов: Културата е системно недофинансирана и подценявана

Проблемът с Ларгото е по-сложен от три разрушени плочки. Там има сериозна отводнителна система, плочките върху самите куполи са закрепени на специфични скари и постоянно има догадка при по-активно влияние от горната страна те да се разместят. Това сподели министърът на културата Боил Банов в изявление по Българска национална телевизия във връзка острите мнения за нужда от ремонтни работи по оборудванията на Ларгото. Той съобщи, че в околните дни, при уместно топло време, ще се направи инспекции и ще се откри от кое място идва казусът.
" И не просто ще се замаже от горната страна, а ще се направи по този начин, че да не се повтаря ", посочи министър Банов.
На въпрос за положението на Народната библиотека и нуждата от сериозен ремонт там министърът на културата означи, че това е обект, в който в продължение дълги години нищо не е правено. " В Народната библиотека се изисква специфична намеса и се приготвя такова нещо. Прави се разбор на градивното ѝ положение. Ние даваме пари всяка година и кърпим дупки, само че по този начин не става. Там би трябвало изцяло решение ", кoментира министър Банов.
Според него културата е редовно недофинансирана и подценявана в Европа, а и в света. " Тя се надценява като инструмент за потушаване на военни спорове, хората да се опознават и сприятеляват и да приключват разпри от епохи, а се подценява постоянно, щом стане дума за финансиране ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР