Проблемът с косопадът измъчва не само от по-старото поколение, но

...
Проблемът с косопадът измъчва не само от по-старото поколение, но
Коментари Харесай

Когато косата ми започне да капе, само пръскам няколко пъти от този домашен тоник и проблемът е решен

Проблемът с косопадът изтезава освен от по-старото потомство, само че и доста млади девойки и момчета. Източникът на казуса може да бъде по редица аргументи: изсушаване с парещ сешоар, постоянно боядисване, странични резултати от банкет на медикаменти, стрес, тесни шапки, погрешно хранене, неприятна хигиена и, несъмнено, липса на витамини, минерали и други потребни субстанции.
Розмаринът е избавител номер едно за слаба и падаща коса. Растението съдържа неповторимо вещество, наречено урсолова киселина, което интензивно подтиква кръвообращението в скалпа. Това значи, че в корените на косата ще постъпят повече О2, витамини и хранителни субстанции, което от своя страна способства за бързия напредък на нови косми.

Възстановителните свойства на розмарина усъвършенстват положението и външния тип на къдриците, придават им искра, разтегливост и издръжливост. Освен това розмаринът способства и за заздравяването на скалпа, с помощта на своите противовъзпалителни, антисептични и противогъбични свойства. Здравият скалп е ключът към положителния напредък на косата и неналичието на несъразмерен косопад.
Няма смисъл да очаквате, че косата по знамение ще стартира да пораства сама и не си коства да хвърляте големи пари в рекламираните „ новаторски “ артикули за коса. Природата има всичко, от което тялото ни се нуждае за здраве и хубост.

Редакционният ни екип предлага да се обърнем към ефикасна домашна рецепта, която ще помогне да спрете косопада и да върнете атрактивния си размер. Ще ви трябват единствено 3 съставки и деликатно следвайте нашите указания, с цел да приготвите мощен тоник за коса с розмарин.
Съставките
3 ч.л. сушен розмарин (или 3 стръка пресни)
1 пакет зелен чай (или 1 ч. л.
лист зелен чай)

1 комат свеж джинджифил с дебелина 1-2 см
350 мл вода
бутилка за спрей
Как се прави
Загрейте 350 мл вода в тенджера, сложете зеления чай, розмарина и нарежете комат джинджифил (може да бъде настърган). Доведете сместа до шупване, намалете котлона и оставете да къкри още 5 минути.
Махнете от котлона и оставете съставките да изстинат изцяло, като покриете с похлупак. Прецедете през фина цедилка и изсипете в бутилка със спрей.

Как да го употребявате
Нанасяйте тоника всеки ден през нощта преди лягане, разделяйки косата на части. Втрийте продукта в скалпа с масажни придвижвания с върховете на пръстите си в продължение на 3 минути. Легнете без да отмивате тоника.
Тоникът се съхранява за не повече от 1 седмица в хладилника, тъй че пробвайте да го употребявате през това време.
В допълнение към главната съставна част на розмарина, съставът съдържа зелен чай – фантастично средство за стимулиране растежа на косата. Известно е, че зеленият чай съдържа кофеин. И той, първо, усилва микроциркулацията на кръвта в скалпа, и второ, кара косата да пораства по-активно, като инхибира хормона DHT (дихидротестостерон), който предизвиква алопеция при мъжете и дамите.

Розмаринът работи отлично дружно с джинджифила – мощен антиоксидант и антисептик, който понижава сърбежа, лющенето на скалпа и отстрани пърхота. Пикантният корен доставя космените фоликули с витамини, минерали, мастни киселини, възвръща влагата, укрепва ключалките и предотвратява косопада.
Просто по този начин, без да излизате от вкъщи си, можете да накарате косата да пораства още веднъж, да успокоите възпаления скалп и да го подхранвате с потребни субстанции. И няма значение каква е косата ви: къдрава или права. Инструментът е подобаващ за всеки вид и конструкция на косата. Не бъдете прекомерно мързеливи, с цел да приготвите лековит тоник по нашата рецепта и той ще ви преобрази!
Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР