Проблемът с хемороидите е завоaлиран, а темата твърде дълго е

...
Проблемът с хемороидите е завоaлиран, а темата твърде дълго е
Коментари Харесай

Д-р Иван Делчев: Първите симптоми на хемороидалната болест изглеждат безобидни

Проблемът с хемороидите е завоaлиран, а тематиката прекомерно дълго е табу. За венозната болест и за хемороидите като част от нея не се приказва задоволително, а хората постоянно се тормозят да потърсят информация и по-късно помощ. Такова мнение изрази доктор Иван Делчев - интернист, експерт вътрешни заболявания и общопрактикуващ доктор в 17 ДКЦ в София.

Той дефинира първите признаци за проблем с хемороидите като безобидни - тежест, парене, неприятно чувство в аналната област, болежка и кървене, като посочи, че в случай че кървенето се появи преди болката, то това е объркващ признак.

Какво би трябвало да знаем за хемороидалната болест, по какъв начин да се предпазим от нея и какви са средствата за лекуване, ето какво описа доктор Иван Делчев в изявление, част от акцията „ “:

За какви признаци би трябвало да внимават хората и по кое време е добре да потърсят консултация с доктор? Какви са първите алармиращи знаци на хемороидалната болест?

Те са бих споделил безобидни - тежест, парене, неприятно чувство в аналната област, появява се болежка и кървене. Някой път може кървенето да е преди болката, и тогава е объркващ признак. Кървенето е признак, на който би трябвало да се обърне внимание, тъй като то не е обвързвано единствено с хемороиди. Трябва да се потърси профилирана помощ и да се обясни казуса.

Има ли хора, които са в по-голям риск от останалите?

Да, има. Хората, страдащи от хронични болести на черния дроб и на червата са по-предразположени към това. Както към този момент загатнах, хората, които водят затънал метод на живот, не се хранят вярно и не пият задоволително вода (над литър и половина дневно), също са предразположени. Затова им предлагаме да спортуват. Изключение вършат повдигането на тежести, конна езда и ненапълно колоезденето.

Как можем да се предпазим от венозни заболявания?

Венозната болест е публикувана в 40% от хората. В доста случаи е скрита или се неглижира от пациентите - да вземем за пример, когато имат подуване на краката в по-топлите месеци. Много хора, които са с наднормено тегло, имат затънал метод на живот и погрешно хранене стартират да страдат от венозна болест и в частност хемороидите. Можем да променим доста неща свързани с нашия метод на живот, с цел да не бъдем наранени от заболяването. Никой пациент не обича жестоко да се намесваш в неговия метод на живот, само че въпреки всичко би трябвало да стартираме оттова и след това да продължим с някакъв тип медикаментозна терапия, а най-после да използваме нашите сътрудници хирурзи.

Д-р Иван Делчев е интернист, експерт вътрешни заболявания и общопрактикуващ доктор в 17 ДКЦ в София. Завършил висшето си обучение в Медицинска академия София. Специализирал е вътрешни заболявания. Работил е в болничното заведение в Сливен. Бил е доктор на българската експедиция в Антарктида, където през 2017 година прекарва 3 месеца.

Цялото изявление с доктор Иван Делчев гледайте във видеото:

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР