Проблемът с енергийните суровини е много сериозен. За разлика от

...
Проблемът с енергийните суровини е много сериозен. За разлика от
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: България пак получава рсуки газ, но с 30 евро по-скъп

Проблемът с енергийните първични материали е доста сериозен.

За разлика от несериозното отношение на ръководещите, европейските водачи се пробват да вкарат ред във всичко, което се случва. Нашите ръководители, очевидно от непознаване на суровинната база, която България употребява, изпадат в доста тежки ситуации“. Това съобщи пред БНР депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

„Ако не беше чуването на Кирил Петров в Народното събрание, той нямаше да разбере, че прекъсването на петрола и неискането на дерогация от Европейски Съюз – да отложим с година-две, с цел да можем да намерим суровина, която да преработва „Лукойл“ или нови източници, нещата щяха да бъдат доста сложни“, разяснява Аталай.

Според него „Булгаргаз“ е останал встрани от всички дейности, които са подхванати след предизвестието от „Газпром“, че ще бъдат прекратени доставките на газ.

„Би трябвало да предприеме стартиране на претенции към двете газови тържища, а се чака последният ден, с цел да може да се подписа договорка, която всява ужас и подозрение, което е действителност. За компанията МЕТ приказвам. Много сътрудници приказват, че няма по какъв начин компанията МЕТ да е по-силна от държавната „Булгаргаз“, с цел да не излезе тя и да оперира на пазара и да не заема тази пазарна ниша, която заема до момента в България, а да се включат и други снабдители. В момента България получава отново съветски газ, единствено че по-скъп с към 30 евро„, разяснява Рамадан Аталай.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР