Проблемът с Джон Стюарт“ няма да се върне в Apple

...
Проблемът с Джон Стюарт“ няма да се върне в Apple
Коментари Харесай

Шоуто на Джон Стюарт в Apple приключи поради разногласия относно Китай

„ Проблемът с Джон Стюарт “ няма да се върне в Apple TV+ за трети сезон, носейки изненада и неочакван завършек на все по-популярното шоу, водено от някогашния водещ на „ Daily Show “.

Стюарт осведоми личния състав в четвъртък, че той и ръководителите на Apple са се съгласили да се разделят, съгласно голям брой чиновници на шоуто, с които Стюарт е разискал въпроса. Той сподели на личния състав, че компанията има терзания по отношение на тематиката, която Стюарт възнамерява за три шоута през идния сезон. Тези тематики включваха Китай, Израел и изкуствения разсъдък.

Въпреки че Apple даде на Стюарт креативен надзор върху шоуто, той ставаше все по-разочарован, че компанията отблъсква листата с посетители и тематиките на шоуто, сподели той на личния състав.

New York Times първи заяви новината за анулацията на шоуто. Apple не отговори на искане за коментар.

Китай се тревожи

Китай съставлява близо една пета от продажбите на Apple и е най-бързо развиващият се район на компанията до момента. Продажбите на Apple в Китай се усилиха с 8% сред април и юни (последното тримесечие, за което Apple регистрира своя финансов отчет), до момента в който продажбите паднаха с 6% в района на Америка през същия интервал.

Но слабостта на китайската стопанска система и юана навредиха на продажбите в Китай с течение на времето. Продажбите в този район са спаднали с 2% сред октомври 2022 година и юни 2023 година Продажбите на iPhone 15 са намалели с 4,5% в Китай спрямо продажбите на iPhone 14 през първите две седмици след стартирането му на пазара, съгласно Counterpoint Research.

Конкуренцията със смарт телефони е яростна в Китай, изключително след стартирането на пазара на новата линия смарт телефони Mate 60 на Huawei. Телефонът разполага с чипсет, който е толкоз изненадващо мощен, че държавното управление на Съединени американски щати проверява по какъв начин Китай се е сдобил с пробивната технология. А националистическото отношение по време на интервал на възходящо напрежение със Запада кара доста евентуални купувачи на Apple в Китай да търсят вместо това създадени в Китай технологии, съгласно Counterpoint.

Икономическият напредък на Китай не е за кихане - брутният вътрешен артикул се усили с 4,9% през третото тримесечие, цифри, които биха предиздвикали всяка друга развита нация да ревнува. И това беше водено от окуражаващо възобновяване на потребителските разноски.

Но жилищният пазар в Китай е в дълбоки проблеми, което накърнява икономическото възобновяване на страната от пандемията. Въпреки че растежът от близо 5% е мощен, той в действителност не е толкоз постоянен съгласно китайските стандарти.

Изпълнителният шеф Тим Кук направи изненадващо посещаване в Китай предходната седмица, с цел да усили продажбите на продуктите на Apple и държавната поддръжка за индустриалните интервенции на компанията в страната. Така че евентуално сериозен взор към Китай в шоуто на Стюарт, излъчено от Apple, може да не се е харесало на потребителите и чиновниците, Кук се надява, че ще помогне да се увеличи долната линия на Apple в района.

Нарастваща известност и неочакван край

„ Проблемът с Джон Стюарт “ излъчи първия си епизод през септември 2021 година Това не беше мигновен шлагер, което беше непозната територия за известния комедиант, който се отдръпна от „ Daily Show “ през 2015 година

Ранните мнения за шоуто бяха смесени, като някои критици споделиха, че Стюарт прави по-ядосана, по-малко занимателна версия на шоуто „ Last Week Tonight “ на възпитаника на „ Daily Show “ Джон Оливър, което се излъчва по конкурентния HBO, благосъстоятелност на компанията майка на CNN Warner Bros. Откриване. Някои критици откриха ранните посетители на Стюарт за скучни, в това число някогашния министър на финансите Тим Гайтнър и ръководителя на SEC Гари Генслър.

Но в последния си сезон Стюарт стартира да притегля повече внимание за шоуто си, изключително в клипове онлайн, някои от които станаха вирусни. Хапчивото изявление на Стюарт със сенатора от щата Оклахома Нейтън Дам по отношение на насилието с оръжие събра десетки милиони гледания в обществените медии и притегли доста внимание на главните медии.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР