Проблемът с директора на Пирогов тръгна от един съветник на

...
Проблемът с директора на Пирогов тръгна от един съветник на
Коментари Харесай

Делян Добрев: ПП работят за руските интереси, правителството трябва да остане на власт

„ Проблемът с шефа на „ Пирогов ” потегли от един консултант на министъра на защитата – Мустафа Емин, който се държа жестоко и надменно. Тогава шефът на „ Пирогов ” застана зад хората, които работят – лекарите и сестрите ”. Това каза в предаването „ Здравей, България ” на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев във връзка освобождението на Валентин Димитров от директорския пост в най-голямата незабавна болница.

Според Добрев назначенията в регулаторите се вършат по ясна и транспарантна процедура, а политическите назначения би трябвало да бъдат съгласувани с политическите водачи, подкрепящи ръководството. Той въпреки всичко сподели, че държавното управление на Денков би трябвало да остане на власт, защото му остават няколко месеца, след което следва ротацията.

„ Как се намира цаката на един човек в България? Поръчваш да създадат отчет против него. Такива поръчкови отчети сме видели задоволително в България ”, съобщи Добрев. Според него този отчет е трябвало да бъде даден на прокуратурата, която да проверява, в случай че има злоупотреби в „ Пирогов ”.

„ Шефът на „ Пирогов ” не би трябвало да се сменя за това, че някой е афектиран. Не можеш по политически аргументи да сменяш шефа на „ Пирогов ”, сподели депутатът.

Добрев сподели още, че от ГЕРБ-СДС се борят за праволинейност при взимането на управнически решения. По думите му при избора на шеф и подуправител на НЗОК ПП-ДБ не са спазили кардиналната сделка те да излъчат шеф, а ГЕРБ-СДС – подуправител. Добрев разяснява, че и за двамата определени за поста е имало отчети. „ Аз към този момент имам възприятието, че за всяка обществена персона в тази страна има по един отчет ”.

 

За бюджета за идната година Добрев сподели, че той би трябвало да бъде върнат на финансовия министър още на първо четене, с цел да бъде модифициран, защото по думите му не е одобряван от икономисти и финансисти, а единствено от депутатите от ПП-ДБ.

Според Делян Добрев България е „ Троянски кон ” на Русия и по документи, а ПП-ДБ по думите му работят за съветските ползи. За възможен интерес към активите на " Лукойл " в България Добрев сподели, че знае за подобен единствено от азерската компания СОКАР.

Инфо: Нова телевизия 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР