Проблемът ни е приемането на Закона за лична помощ. Затова

...
Проблемът ни е приемането на Закона за лична помощ. Затова
Коментари Харесай

Родителите на деца с увреждания: Оставаме в палатката, докато не бъде приет Законът за личната помощ! Искат оставката на Валери Симеонов

Проблемът ни е приемането на Закона за персонална помощ. Затова сме пред Народното събрание, с цел да се гласоподава и да стане най-малко една част от промяната, която дава опция на нашите деца да оцелеят и хората с увреждания да живеят. Това е животоспасяващ закон. Това сподели пред БНР Вера Иванова - част от протестиращите родители на деца с увреждания.

„ Поехме заричане през вчерашния ден, че няма да разрастваме още градове до петък. Ще останем в палатките пред Народното събрание, до момента в който не се гласоподава най-малко първият закон за персоналната помощ. Той е безусловно подготвен. Буквално изчакваме мнението на господин Бойко Борисов “.

Иванова отхвърли да разяснява държанието на вицепремиера Симеонов от миналия ден. Тя показа, че множеството народни представители гледат в противоположна посока на палатковия лагер, до момента в който се качват в колите си.

„ Имаме обещана среща с госпожа Караянчева. Втория път, когато влезнахме с тениските с надписа, който очевадно ги нервира: „ Системата ни убива “, до седмица даде обещание, че персонално ще ни се обади и ще проведем среща. До там! Сега би трябвало ли още веднъж да влизаме с тениските? “ Красимира Обретенова, която от няколко месеца е в Холандия дружно с щерка си Пасионария, оприличи митингите на родителите като „ мъка в две направления “.

„ Агония на безспорната беззащитност на премиера Борисов да се оправи по някакъв метод с ръководството и мъка от страна на майките. Борисов въобще не знае защо става дума. Това е големият проблем. Ние желаеме промяна, която да облекчи цялата страна и цялото общество. Искаме преструктуриране на Министерство на труда и обществената политика и по този метод да икономисаме средства на обществото. Това нещо го споделяме милион пъти. Достойният живот на хората с увреждания е разследване от това. Хората с увреждания би трябвало да излязат от прерогативите на Агенцията за обществено подкрепяне –централизирана институция, в която няма половин човек, който прави разлика сред диабет и епилепсия “, сподели тя.

„ Когато става дума за нуждата от пари за промени, господин Борисов е доста обезпокоен, както и Валери Симеонов, който беше извънредно безсрамен през вчерашния ден и просто би трябвало да му бъде поискана оставката поради този цинизъм. Говорим за пари за промяна, а не за пари, които да се раздават „ на джоб “. Имате едно голямо Министерство на труда и обществената политика, където се подвизават 8000 некомпетентни люде. Имате 80 милиона лв. повече бюджет, а няма обществени услуги и няма нищо отсреща. Ами, господин Борисов, вие се заемете, не господин Петков. Бисер Петков е от половин година в това министерство, а това министерство унищожава хиляди животи и фамилии от 11 години най-малко “, добави тя. Обретенова означи, че електронното държавно управление в Холандия разрешава ненужната администрация там да е доста съкратена и облекчава самите институции: „ По отношение на деца с увреждания възрастовата група за деца от 5 до 18 годишна възраст всички политики се реализират посредством просветителната система. Личният доктор, по епикризи, декларира в общината в общинския отдел по обществена политика, че има еди-какъв си пациент, по електронен път, и от този отдел посещават индивида и се завършва. Записах щерка си в учебно заведение с акта ѝ за раждане от България, с 5 епикризи и с холандския си застрахователен номер. Приключих. И сега очаквам обществен екип “.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР