Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава,

...
Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава,
Коментари Харесай

Радев: Знаел ли е Борисов, че ДАНС подслушва президента?

Проблемът не е просто в бруталната офанзива против президента, а е в метода на ръководство на страната. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти след лекция в Лесотехническия университет, представен от Агенция " Фокус ".
" В управлението, контрола и потреблението на служби и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна. Всичко това рефлектира върху правовата страна, и върху устоите на демокрацията, върху правата на елементарния жител. Тук ще би трябвало да се дава отговор на доста въпроси. Първият и най-важният е връзката министър председател - прокурор. Вие към този момент всички знаете кой подслушване и осъществя СРС-тата. Това е ДАНС. На кой е подчинена ДАНС. Пряко на Министерски съвет и непосредствено на министър-председателя. Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в жестоко нарушаване на закона и в случай че е знаел, за какво е позволил закононарушението. Ако не е знаел, значи, че имаме за министър председател човек, който е некадърен да ръководи тези значими служби ", сподели Радев.
Думите на президента са коментар във връзка развиването по проблема с питането до Конституционния съд за вероятно следствие на Румен Радев, поради прихванати диалози с командващия Военновъздушни сили за назначението на Десислава Радева и инспекции на КПКОНПИ. След близо 2 седмици безмълвие от страна на прокуратурата стана ясно, че в действителност подслушваният е бил военачалник Цанко Стойков (ВИЖТЕ ТУК)... само че и него нямало защо да го подслушват, тъй като не откриха виновност в дейностите му. ХРОНОЛОГИЯТА ВИЖТЕ ТУК.
" Прокуратурата бърза да развее СРС-тата в общественото пространство в нарушаване на закона очевидно в нечий интерес. Покрай епичната битка с контрабандата министър председателят последователно си присвои правото всяка сряда да привиква основният прокурор и ръководителя на ДАНС. Покрай това преборване на контрабандата дали не се преборват и неуместните? Само запитвам. Това са значими въпроси. ", продължи коментара си президентът Радев. 
" Господин Гешев върви при премиера и по доста други мотиви. Въпросът е по какъв начин по този начин тези толкоз бдителни във връзка с президента служби проспаха водната рецесия, боклуците, публичните поръчки в нарушаване, срутва на комерсиалния указател, хакерските офанзиви в Национална агенция за приходите, хазарта. При състояние, че имат наличие в тези отраслови комисии ", сподели още той.
" Остава различен въпрос. Защо господин Гешев вижда корупция на всички места другаде, само че не и Министерски съвет, където се дефинира и харчи бюджет от първо лице? Тази голяма упоритост на основния прокурор да се принадлежности с корупцията някак не вижда очевадното ", акцентира Радев. " Аз чакам доста повече. Очаквам той да обърне внимание и на тези сигнали, които стоят в прокуратурата и на проверяващата публицистика, която дава мотиви за самосезиране ", добави президента.
Президентът възрази на премиера Бойко Борисов и във връзка машинното гласоподаване - КАК, ВИЖТЕ ТУК.
Очаквайте пордобности!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР