Проблемът не е, че ще има разходи на бюджета. Не

...
Проблемът не е, че ще има разходи на бюджета. Не
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Който е под карантина, трябва да получи болнични

Проблемът не е, че ще има разноски на бюджета. Не бива да противопостаняме фенансовата непоклатимост с здравната целенасоченост. Не би трябвало да има проблеми с финансите. Който е карантиниран би трябвало да получи болнични. Това съобщи Хасан Адемов, ръководител на Социалната комисия в Народното събрание, разяснявайки ограниченията, които би трябвало да се вземат срещу ковид.
Не може всички, които идват от регионите с ковид да бъдат под карантина. Това би трябвало да го направи щабът, добави той.

По гледище на здравните управляващи се издава болничен лист за карантина. Това е право на обезпечените в България. Лекарят ще реши дали има карантина или не. Най-важният въпрос е да се дефинира кръга на лицата, които подлежат на карантина.

Тези които имат недоволство, те се хоспитализират. Останалите, без недоволства, не могат да бъдат карантинирани, изясни той.

Антикризисният щаб не е определил кръга на лицата, които подлежат на карантина.

Това са възрастни хора, съгласно мен, с тежки болести. А всички останали би трябвало да се извърнат към персоналните лекари, уточни Адемов.

Коронавирусът не е в групата на най-опасните инфекции. Тя е съпоставима с елементарните грипни инфекции.Умират хората с тежки болести. Така че страховете сега не са основателни. Масова зараза не се задава. Но това не значи, че ограниченията би трябвало да са минимизирани, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР