Проблемът не бил в листите, а в нежеланието да се

...
Проблемът не бил в листите, а в нежеланието да се
Коментари Харесай

Преговорите на БВ за обединение с ВМРО и „Консервативна България“ окончателно се провалиха

Проблемът не бил в листите, а в нежеланието да се подпишат под обща платформа с ясни цели

ВМРО-БНД и (бивша НФСБ) са прекратили договарянията сза общо явяване на изборите. Националистическите обединения демонстрираха предпочитание да се включат в листите на БВ,

Преговорите обаче са блъснали на камък и до съгласие по този начин и не се е стигнало. Изходът от обстановката може да се окаже съдбовен за парламентарните избори на 2 април. Към момента социолозите мерят резултат за БВ на ръба на 4-процентната преграда.

От Вътрешна македонска революционна организация през днешния ден разпространиха и публична позиция по тематиката.

„ ВМРО-Българско национално придвижване стопира диалозите за общо явяване на изборите за парламент на 2 април с партията на Стефан Янев. По време на извършените срещи сред представители на двете обединения, на процедура не се стигна до никаква конкретика по отношение на бъдещата предизборна платформа и целите , които следва да бъдат отстоявани в идващия парламент. Въпреки обществено оповестеното желание за издание на декларация с главните правила, на които БВ ще стъпи, с цел да притегли поддръжка и на други политически партии и метода, по който ще развива връзките си с тях, такава по този начин и не се появи. Подобни правила не бяха изложени и в срещите сред двете партии, а предложенията на Вътрешна македонска революционна организация останаха без отговор.

Колебливи позиции получихме и по изложените водещи за нас тематики: демографска политика, битка със спекулата и инфлацията, национална сигурност и реализиране на нулева миграция, отстояване на историческата истина и правата на българите, като основа за позицията във връзка с районен съд Македония, циганизацията, развиване на нуклеарната енергетика и преразглеждането на „ Зелената договорка “ и други

Липсата на каквато и да е позиция последните дни и по водещи за обществото тематики като казусът с незаконните мигранти, по тематиката с бъдещата на нуклеарната енергетика на България, претенции импийчмънт на президента и прочие от страна на щаба на ген. Янев, дадоха спомагателна тежест при вземането на решението за преустановяване на договарянията.

ВМРО-БНД в никакъв случай не е обвързвала даването на поддръжка за дадена групировка с присъединяване в листи . Важно е идеологическото подобие и вероятната полза на тази групировка за развиването на страната и българската нация. В случая с БВ не можем да бъдем уверени нито в едното, нито в другото.

Предстои Изпълнителният комитет да вземе дефинитивно решение за присъединяване на групировката в изборите на 02.04.2023 година “, се показва в позицията на Вътрешна македонска революционна организация.

Припомняме, че партията се записва за независимо присъединяване на изборите на 2 април. Тя обаче има право и да се откаже в период до 28 февруари. Другият вид е да не записва листи в районните изборни комисии.

От управлението на „ Консервативна България “ (КБ) импровизирано също потвърдиха, че се отдръпват от договарянията с „ Български напредък “. Оттам оповестиха, че казусът не са били листите, а неналичието на предпочитание от страна на БВ и водача й Стефан Янев да се подпишат под обща стратегия.

Изразени са и опасения, че „ Български напредък “ може да влезе в коалиция с Движение за права и свободи, което е „ алена линия “ за националистическите партии. 

Припомняме, че в последния парламент БВ гласоподава по доста тематики дружно с партията на Доган и Пеевски.

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР