Проблемът на епидемичната обстановка е дифузното разпространение на болестта в

...
Проблемът на епидемичната обстановка е дифузното разпространение на болестта в
Коментари Харесай

Доц. Василев: Ако за три седмици се затворят училищата, ресторантите и баровете, заразените ще намалеят

 " Проблемът на епидемиологичната конюнктура е дифузното разпространяване на заболяването в обществото ", сподели пред БНР доцент Добрин Василев - шеф на кардиологичното отделения в УМБАЛ " Александровска ". Той уточни, че при такова разпространяване даже всички лечебни заведения да одобряват единствено пациенти с Covid-19, ще има повече тежки случаи, в сравнение с са въобще болничните кревати:

" Дори да си представим, че всички лекари лекуват единствено това, броят на болните ще е по-голям от броя на леглата. Ние 5 милиона кревати не можем да отворим ". 

Той беше безапелационен, че веригата на разпространяването би трябвало да се прекъсне в обществото, а обществото ни е безпределно недисциплинирано:

" Прав е министър председателят, че тази болест може да се преодолее с дисциплинираност и взаимна отговорност. Нашето общество това не го демонстрира и по тази причина сме на това равнище ".

Според него се прекалява с апокалиптичните приказки за затваряне на страната:

" Не са нужни КПП-та. Има три рискови места. Първото са учебните заведения - децата доста мъчно могат да съблюдават противоепидемични ограничения. Другите са заведения за хранене, питейни заведения, кина, театри. Знам, че звучи неприятно, само че на всички места, където се пресичат потоци на огромни групи хора, основава опция за разпространяване на вируса ". 

Доц. Василев акцентира, че ако за три седмици се затворят, ще се пресечен веригите за разпространение, след което да се отворят, само че при прецизно съблюдаване на ограниченията, а те са обикновени - маски, отдалеченост и стерилизация. 

" Здравният министър и доцент Ангел Кунчев вършат всичко, което могат, оптималното на опциите си ", сподели кардиологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР