Проблемът на Асен Василев с Калин Стоянов е назначението на

...
Проблемът на Асен Василев с Калин Стоянов е назначението на
Коментари Харесай

Здравков: Проблемът на Асен Василев с Калин Стоянов е назначението на шефа на полицията в Хасково

Проблемът на Асен Василев с Калин Стоянов е назначението на шефа на полицията в Хасково. 50 000 евро е таксата за един камион контрабандни цигари. Да приемем, че пускаме 20 камиона на месец, по този начин чисто чиновник на високо равнище в Министерство на вътрешните работи и митниците може да изкара над 1 млн. лв.. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио „ ФАКТИ “ и предаването „ Разговор “ шефът на Легия " Антимафия " Григор Здравков.

„ Бившият министър председател Денков ще би трябвало да го отчайвам, тъй като посланиците, при които е ходил, знаят за този канал за контрабанда в Хасково. Посланиците са знаели за моите сигнали. Аз - като българин, си ги депозирам до българските институции. Когато българските институции не си правят работата по ред аргументи – както стана към Ларгото, с което се занимавам от 2017 година и съм го доказвал с документи, осведомявам и европейската конструкция ОЛАФ, тъй като става въпрос за евросредства “, сподели още гостът.

„ Акцията в митниците и обвиняването към Петя Банкова е за последните три месеца. Тогава тя става началник на митниците, а допреди това е била заместител началник с сектор контрабанда. И какво става. Шефът на Агенция „ Митници “ Павел Тонев напълно инцидентно става консултант на финансовия министър и напълно инцидентно е в болнични. Пожелавам му бързо излекуване, тъй като ще би трябвало да дава информация “, показа още Здравков.

„ Колкото до Бойко Рашков той е известен от президента на 14.03.2022 година, когато аз съм подал информациоя за хасковския канал. Той го праща към Софийска районна прокуратура. Така че неподготвеният господин Рашков знае, че има проведена незаконна група в Хасково. След като депозирам сигнал до президента, президентът го изпраща до Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Така че от 2022 година ДАНС са знаели за този канал и те са работили. Иначе Бойко Рашков и някогашният длъжностен министър председател Гълъб Донев за две години не откриха време да ме извикат, с цел да ме питат за този сигнал. Това е безусловно нарушаване на нормите “, разяснява още Здравков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР