Проблемът излезе на дневен ред отново в началото на януари,

...
Проблемът излезе на дневен ред отново в началото на януари,
Коментари Харесай

Директори на училища искат оценка ”дисциплина” frognews.bg

Проблемът излезе на дневен ред още веднъж при започване на януари, когато началникът на столичното районно ръководство по образованието Ваня Кастрева прикани учителите да внимават по какъв начин постановат наказания на учениците, защото родителите сполучливо ги оспорват в съда. Това пък даде съображение на Синдикат " Образование " да изиска процедурата по налагане на санкции, която в този момент е от близо двайсет стъпки, да се облекчи. Възникна и проблем. Ученик извади газов револвер във Френската гимназия, оказа се, че той от дълго време е проблематичен.

Емилия Богданова, шеф на 9-та ФЕГ сподели: " Отдавна работим с този възпитаник и неговото семейство, работата ни е извънредно сложна, единствено в границите на тази година два пъти сме се обръщали към фамилията и обществените служби, към този момент нямаме поддръжка нито от едната, нито от другата страна ".

Днес на полемика в Народното събрание шефове на учебни заведения желаеха ремонт на Наредбата за приобщаващото обучение, съгласно която се постановат глобите. Казаха, че процедурите са тромави и изкуствени. Изписват се хиляди листове хартия, в множеството случаи на вятъра.

Асен Александров, шеф на 51-во СУ сподели: " Написано е да вземем за пример, че при шест неизвинени на ученика може да му се наложи забележка, ми ти пишеш 6,7 страници и учителите просто отхвърлят да се занимават с тая бумащина и са склонни да му извинят тези две или три или пет и то към този момент учениците получават чувство за безотговорност ".

За една година от 1300 възпитаници единствено трима са глобени. И още. Според тази разпоредба фамилиите не оказват помощ на учебните заведения, даже в противен случай.

Ивета Германова, шеф на 122-ро СУ сподели: " Най-големият резултат е родителят даже да те даде на Административния съд по тази причина, че е наложена да вземем за пример глоба " забележка на детето ". А самото дете си представете, аз имах подобен случай, да каже: " Мама и тате споделиха да не ви обръщам внимание ".

Законодателят също е склонен, че измененията са наложителни. Наказанията не са панацеята, счита Ирена Анастасова, само че при фрапиращите случаи те би трябвало да се постановат бързо: Вие виждате, че даже в случаи, когато някой влиза въоръжен в учебно заведение или различен, когато става дума за тежки физически контузии на друго дете, шефът стартира диалог с родители, диалог с психолози, диалог... резултатът в последните години ние го виждаме ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР