„Проблемът е в това, че много големи слоеве от българското

...
„Проблемът е в това, че много големи слоеве от българското
Коментари Харесай

Психолог: Цялото общо общество толерира селските бабаити, това е проблемът

„ Проблемът е в това, че доста огромни пластове от българското население – и така наречен „ елитни”, биват възпитавани в правила, които се приближават до този метод на действие – разпра по улиците, надменно държание, дивотия навсякъде”, разяснява в студиото на „ Тази неделя” последните прояви на принуждение, включително и с междуетнически детайл, психологът Росен Йорданов.

„ Не бих желал да упреквам цялата ромска общественост за това, че някакъв неин представител се е изявил като безжалостен тъпанар или като селски пехливанин. Проблемът е, че цялото общо общество толерира селските бабаити. Цялото общество – като се стартира от висши държавни нива… Хора, които показват този бабаитизъм”, добави той.

„ Не е въпросът до етническата общественост – въпреки че го има. Тук казусът е с това, че ромите, са представители на онази част от обществото, която действа на доста примитивно равнище и като цяло е толерантна към насилието и експанзията. Колкото едно общество е по-примитивно, толкоз е по-толерантно към тези неща.

Този феномен на бабаитлъка, за жалост – макар че сякаш ставаме по-цивилизована нация – бива толериран.

Защото полицията няма никакъв респект; всичко, което се случва, ни го оповестява говорителката на основния прокурор, даже и за случай в село Петручево. Защото, когато почне едно дело, всички споделят „ А, той ще се измъкне”… Значи освен богатите хора се измъкват, измъкват се и най-арогантните безпардонни и вулгарни хулигани. Това е проблемът”, разяснява той.

„ Не желая да пребивавам в такова общество и съм засегнат. Достатъчно е да излезете на улицата и да видите защо става дума – на всяка втора директна те дебне някой гамен, който може да направи всичко”, сподели още той.

Вижте и видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР