Проблемът е, че всички извършители са имали много сериозно криминално

...
Проблемът е, че всички извършители са имали много сериозно криминално
Коментари Харесай

Експерти: Убийството в Сотиря можеше да бъде предотвратено

" Проблемът е, че всички причинители са имали доста съществено престъпно досие преди този момент. Лежали са в пандиза, спомнете си Нови Искър. " Това сподели професор Николай Радулов, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи, в коментар за тежкото ликвидиране на дете в с. Сотиря и откритите трупове в с. Негован
Радулов добави, че килърът на момичето в с. Сотиря е бил прочут на полицията и би трябвало да бъде следен, " само че в действителност никой не му е обърнал внимание. Ще има ли в миналото в дребните обитаеми места полицейско наблюдаване, тъй като там крадците и убийците цялото село ги знае. Когато някой се саморазправи нормално го викат в полицията да не се занимават, а да остави управляващите, само че виждате, че управляващите не се заемат. Това е проблем на умело ръководство, те са заети да  вършат подписки за бъдещия основен прокурор, вместо да се занимават с нарушителите. "
По думите му афиширането на бързото залавяне на килъра на детето е оправдание: " Ако сметнем средствата за залавянето му ще забележим, че те са доста повече от тези, в случай че този човек беше следен. "
Относно самият причинител проф. Радулов означи пред bTV, че той осъзнава какво е направил, само че не му се коства необичайно или грубо. Съжалява, тъй като в случай че не го беше направил, нямаше да бъде задържан , за това съжалява. "
Според Тихомир Стойчев, някогашен началник на ЦСБОП,  " в последните месеци от една страна идва американски режисьор да прави кино лентата " Сенките на София ", въпреки това този случай е фрапиращ. Криминализацията на обществото се задълбочава. За финален път за половата престъпност приказва някогашният министър на вътрешните работи Валентин Радев. Тогава той означи 10% растеж на тези закононарушения. Политиците в този момент се сещат да приказват за химическа кастрация . В доста страни това го има, даже в прилежаща Македония го одобриха. "
По думите му " приказваме за двата полюса - криминализация към върха, въпреки това имаме маргинализация, като Мартин, който няма обучение, не би могъл да има работа,  няма и телефон и още при първото му наказание той е изтърпял жестоки неща, това се е отразило, защото в пандизите са безпощадни към насилниците на деца ".
Стойчев означи, че има тактики от най-различен темперамент, само че въпросът е какъв е контролът:
" Падна равнището на тези хора, които са директно до престъпния контингент, той (бел.ред.- Мартин) е ходил да се храни при майка си у дома, каква е тази обсада? З да имаме такава задълбочаваща се маргинализацаия са отговорни политическите решения и общественият климат, който ние се стремим да изведем на качествено ниво. Маргиналите неведнъж гледат на обществото като на зложелател. Това значи, че ние не обръщаме внимание и на децата. Дали учителите са им обяснили заплахите... "
Тихомир Стойчев означи още, че предварителната защита включва разнообразни неща, като социализацията на излезлите от пандиза. 
Междувременно доктор Божидарова, завеждаща " Спешна помощ " в Сливен осведоми, че сега се събират обясненията на екипа извърши незабавното повикване, след което данните ще бъдат разисквани и оценени и е бъдат подхванати ограничения по кодекса на труда.
" По стандарт екипът би трябвало да е при пациента, само че до каква степен зная бабата е била вкопчена в детето и не е желала колата за спешна помощ да транспортира детето, до момента в който не дойдат околните. От повикването до приемането на детето в болничното заведение са минали 26 мин., като в това време е известен екипът на болничното заведение за дете, потърпевшо в тежко положение. По стандарт в колата за спешна помощ има доктор, здравна сестра и водач - изрично екипът е бил цялостен ", съобщи още доктор Божидарова и добави, че в тъгата си околните на потърпевшите може да кажат всичко, защото съгласно бабата на детето здравна сестра в екипа не е имало. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР