“Проблемът е, че властта се разкрачи, разкъса, раздвои, разтрои, между

...
“Проблемът е, че властта се разкрачи, разкъса, раздвои, разтрои, между
Коментари Харесай

Психолингвист: Властта се разкрачи и разтрои и обществото подцени изпълнението на мерките

“Проблемът е, че властта се разкрачи, раздра, раздвои, разтрои, сред голям брой ползи, които би трябвало да обслужи “, сподели пред БНР психолингвистът Стела Богомилова в коментар по тематиката за какво хората стопираха да слушат инструкциите на властта за ограниченията против Covid-19.
“Властта има интерес да има имидж и известност пред обществото, има интерес да стикова дейностите си и ограниченията съгласно експертизи, единствено че самите експертизи са спорни “, уточни тя.

“Обществото е обикновено да реагира разнообразно, само че при всички случаи в двете крайности на нормата – или да се подцени казусът като незначителен, повече в сравнение с е обикновено, или да се надцени казусът – да се провокира една тревога, боязън, комплициране, неустановеност. Това в логиката на психиката се назовава “принцип на акордеона “ – свиваме, разгъваме “, уточни още Богомилова.

“Понеже минаха Държавните зрелостни изпити за 12-и клас, и по отношение на това, че се падна Елин Пелин бих показала като образец повестта “Гераците “. Там има като централен проблем едно имане, зарито богатство, за което всички приказват, само че никой действително не го е виждал. Ако създадем тази прилика, че обществото и властта съответствие както е един клас и един преподавател – по какъв начин бихте се почувствали, в случай че ваш преподавател, авторитетният възрастен, родителят, властта дава спорни, разнопосочни указания “, разяснява още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР