Проблемът е, че смяната на правилата в Изборния кодекс не

...
Проблемът е, че смяната на правилата в Изборния кодекс не
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Единствено мажоритарната система може да доведе до промени в изборите

Проблемът е, че промяната на разпоредбите в Изборния кодекс не трансформира политическия хайлайф. Изходът от тази обстановка е повишение на приходите и излизане от обществените зависимости. Богатите и самостоятелни хора мъчно могат да бъдат купени. Това разгласи по Нова ТВ политологът доцент Стойцо Стойчев.

Според него само мажоритарната система може да докара до основни промени и да свие въздействието на партиите. Видеонаблюдението няма да промени вота. Защото то е обвързвано със обществената среда. Ако работодателят ви задължава да изберете избрана партия, какво ще създадат камерите в тази посока, попита политологът.

Той e уверен, че преди да стигнат до урните хората имат предварителна настройка по какъв начин ще гласоподават. Стойчев е черноглед и за гласуването по пощата. Експерти поучават да не се ползва такова гласоподаване, тъй като може в допълнение да компрометира честността на вота. По-рационално е вместо редом, да се вкара единствено машинно гласоподаване, поучава политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР