Проблемът е, че казарменият район на Кабиле е в близост

...
Проблемът е, че казарменият район на Кабиле е в близост
Коментари Харесай

Ще има референдум за натовската база край Кабиле - Ямболско

„ Проблемът е, че казарменият регион на Кабиле е наоколо до урбанизираната територия на Ямбол. В случая за нас е значимо, спокойствието на жителите “, сподели Валентин Ревански, представен от пресцентъра си. Той добавя, че Ямбол се бори за всеки нов гражданин, за това са основани нови обществени стратегии, за хората, които предпочетат да живеят тук, влага се освен в инфраструктурата, а и в образованието и спорта.

Кметът декларира изрично, че той и екипът му ще спазят обещанията пред жителите да се направи допитване или локален референдум, както го вършат по всички по-важни въпроси. „ По време на срещите си с жители, главните им претенции към нас бяха да се чуе мнението на жителите на Ямбол по отношение на мигрантски центрове и бази на НАТО. Аз и екипът ми сме хора, които изпълняваме уговорките, които поемаме! “, съобщи Валентин Ревански.

Във войсковия регион Кабиле ще има краткотраен лагер за Многонационалната бойна група по искане на управлението на водената от Италия Многонационална бойна група на НАТО. Военни ще огледат региона, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, представен от БНР.

Пред управлението на общината Емил Ефтимов обясни, че Министерството на защитата планува разширението на казармен регион „ Кабиле “ за равнище бригада от 2000 военни, само че тя ще остане напълно българска, а не българо-американска взаимна база, каквато е да вземем за пример тази на Ново село, описват от община Ямбол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР